Απειλές Τραμπ, ότι θα καταστρέψει την Τουρκία, αν ξεπεράσει τα όρια και αγνοήσει την... «απαράμιλλη σοφία του»

Με μια σκληρή, όσο και απίστευτη εξαιτίας του ύφους της, ανάρτηση στο Twitter,  ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε πως θα καταστρέψει την οικονομία της Τουρκίας, εάν ξεπεράσει τα όρια που εκείνος έχει θέσει.

Αναλυτικά ο ειδικός των tweets Donald Trump, γράφει:

«Όπως έχω πει ξεκάθαρα στο παρελθόν, και απλά για να το επαναλάβω, αν η Τουρκία κάνει οτιδήποτε το οποίο κατά την σπουδαία και απαράμιλλη σοφία μου, θεωρηθεί εκτός ορίων, θα καταστρέψω ολοσχερώς και θα εξαλείψω την οικονομία της Τουρκίας (το έκανα ξανά στο παρελθόν!).

Πρέπει μαζί με την Ευρώπη και άλλους να έχουν το νου τους στους αιχμαλώτους μαχητές του ISIS και τις οικογένειές τους. Οι ΗΠΑ έκαναν πολλά περισσότερα από όσα θα περίμενε κανείς, συμπεριλαμβανομένης και της αιχμαλωσίας του 100% του Ισλαμικού Κράτους. Είναι ώρα τώρα και για άλλους στην περιοχή, κάποιοι με μεγάλο πλούτο, να προστατεύσουν τα ίδια τους τα εδάφη. ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ».

«Μπορούμε να εισβάλουμε στη Συρία νύχτα»

Μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για αποχώρηση των στρατευμάτων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε, πως η επίθεση στη βόρεια Συρία μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή: «Είναι μια φράση την οποία επαναλαμβάνουμε συνεχώς: μπορεί να μπούμε (στη Συρία) οποιαδήποτε νύχτα χωρίς προειδοποίηση. Δεν υπάρχει θέμα να ανεχθούμε περισσότερο τις απειλές που προέρχονται απ’ αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις».

Ταυτόχρονα ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως σχεδιάζει να επισκεφτεί την Ουάσινγκτον για να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου. Ανέφερε πως θα συζητήσουν για την «ασφαλή ζώνη» στα τουρκοσυριακά σύνορα ενώ είπε πως ελπίζει να επιλυθεί η διένεξη ΗΠΑ-Τουρκίας για τα F-35.

«Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να καθαρίσει τα σύνορά της με τη Συρία από τους μαχητές και να εγγυηθεί την ασφάλεια της χώρας αυτής», δήλωσε τη Δευτέρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Από την έναρξη της κρίσης στην Συρία, υποστηρίζαμε την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και στο εξής. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τη δική μας ασφάλεια καθαρίζοντας την περιοχή αυτή από τους τρομοκράτες», σημείωσε ο Τσαβούσογλου . «Θα συμβάλουμε στην ειρήνη και την σταθερότητα στη Συρία», πρόσθεσε σε μήνυμά του στο Twitter.