Ο Χάρι... έχει νεύρα - «Σταματήστε τώρα το bullying κατά της Μέγκαν»

Αγνοώντας τις υποδείξεις των συμβούλων του και κυρίως χωρίς να ενημερώσει πρώτα τον πατέρα του πρίγκιπα Κάρολο ή τον αδερφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ ο πρίγκιπας Χάρι αποφάσισε αιφνιδιαστικά να εξαπολύσει επίθεση κατά των βρετανικών ΜΜΕ.

Παράλληλα η Μέγκαν Μαρκλ κατέθεσε  αγωγή κατά της κυριακάτικης έκδοσης της βρετανικής ταμπλόιντ Mail (MoS)για την παράνομη δημοσίευση χειρόγραφης επιστολής της με παραλήπτη τον πατέρα της, Τόμας Μαρκλ.

H δούκισσα δεν μηνύει τη MoS για δημοσίευση ανακριβών ή δυσφημιστικών πληροφοριών. αλλά για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, παραβίαση της ιδιωτικότητας και παραβίαση του Νόμου για την Προστασία Δεδομένων του 2018 που σχετίζεται με τις αλλαγές του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (GDPR) της ΕΕ.

Το «κατηγορώ» του Χάρι

Ο Χάρι σε ανακοίνωσή του κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι εξαπολύουν αδιάκοπα προπαγάνδα και υποβάλλουν τη σύζυγό του σε bullying, τονίζοντας ότι φοβάται πως η Μέγκαν έχει πέσει θύμα των ίδιων ισχυρών δυνάμεων με την αείμνηστη μητέρα του πριν από τον θάνατό της.

Σύμφωνα με πηγές των Ανακτόρων, οι σύμβουλοί του συνέστησαν στον Χάρι να μην εκδώσει την ανακοίνωση αυτή στη διάρκεια της περιοδείας του στην Αφρική καθώς θα αποπροσανατόλιζε από τους στόχους αυτής και τον θετικό της απόηχο.

Ο Κάρολος όπως και ο Ουίλιαμ πληροφορήθηκαν για τη σφοδρή επίθεση του Χάρι μόνο όταν δημοσιεύτηκε η ανακοίνωση, όπως μετέδωσαν οι Times. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν έχουν σχολιάσει ακόμη τους ισχυρισμούς.

Η ανακοίνωση αναρτήθηκε σε ένα νέο ιστότοπο των ‘Σάσεξ’ που δημιουργήθηκε ειδικά την Τρίτη και σύμφωνα με τους Times, χρησιμοποιήθηκε διαφορετικό site και διαφορετική νομική ομάδα από αυτήν που αναλαμβάνει συνήθως τη βασιλική οικογένεια προκειμένου να διαφοροποιηθεί η ομάδα του Χάρι από αυτήν την ενέργεια.