Επικός διάλογος Τραμπ – Ζελένσκι στον απόηχο του σκανδάλου με το τηλεφώνημα (Εικόνες & Video)

Λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση των πρακτικών τηλεφωνήματος που προκάλεσε πολιτικό σκάνδαλο στην Ουάσινγκτον – καθώς στο πλαίσιο του επίμαχου τηλεφωνήματος,  ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ακούγεται να ζητά βοήθεια από τον Ουκρανό ομόλογό του στην διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τον πρώην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και νυν υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν –, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκε απόψε με τον Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Τραμπ-Ζελένσκι

Ο Ζελένσκι πάντως, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ότι «ουδείς» του άσκησε πίεση στην επίμαχη υπόθεση.

«Ήταν μια καλή τηλεφωνική συνομιλία, κανονική», δήλωσε ο Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Τραμπ. «Κανείς δεν με πίεσε για τη διενέργεια έρευνας σε βάρος του γιου του Τζο Μπάιντεν» πρόσθεσε επιμένοντας στο γεγονός ότι «δεν θέλει να εμπλακεί στις εκλογές στις ΗΠΑ».

«Λυπάμαι αλλά δεν θέλω να εμπλακώ στις δημοκρατικές ανοικτές… εκλογές στις ΗΠΑ», τόνισε μιλώντας στην αγγλική γλώσσα.

Ο Ζελένσκι σημείωσε ότι το απομαγνητοφωνημένο περιεχόμενο της συνομιλίας δόθηκε στη δημοσιότητα. «Νομίζω ότι το διαβάσατε», είπε.

Ο Τραμπ από την πλευρά του τόνισε ότι επιθυμεί να «σταματήσει η διαφθορά» στην Ουκρανία και δήλωσε ξανά ότι «δεν υπήρξε πίεση» σε σχέση με τον Μπάιντεν, τον πολιτικό του αντίπαλο, στο τηλεφώνημα εκείνο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Τραμπ-Ζελένσκι

Ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι προσπάθησε πρώτος να αστειευτεί με τον Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Εξάλλου, πρόκειται για πρώην κωμικό- υποδυόταν μάλιστα τον πρόεδρο της Ουκρανίας- ο οποίος έκανε την έκπληξη όταν κέρδισε τις εκλογές πριν από λίγος μήνες.

Και ακολούθησε ο επικός διάλογος των δύο ηγετών:

Ζελένσκι: «Καλύτερα στην τηλεόραση, παρά στο τηλέφωνο»

Τραμπ: «Είσαι πιο διάσημος από μένα»

Ζελένσκι: «Ο προκάτοχός σας δεν βρήκε χρόνο για να έρθει στην Ουκρανία. Μπορείτε να μου δώσετε τον λόγο σας, ότι εσείς θα επισκεφθείτε τη χώρα;»

Τραμπ: «Θα προσπαθήσω… Κάποτε μου ανήκαν τα καλλιστεία Miss Universe και είχαμε μια νικήτρια από την Ουκρανία, οπότε γνωρίσαμε τη χώρα με πολλούς τρόπους»

Τραμπ: «Η Ουκρανία είναι μια χώρα με τεράστιες δυνατότητες»

Ζελένσκι: «Το ξέρω, από εκεί είμαι!»

Ζελένσκι: «Με καλέσατε στην Ουάσινγκτον, αλλά ξεχάσατε να μου πείτε ημερομηνία»

Τραμπ: (αμήχανο χαμόγελο)

 Δείτε το Video από την πιο αμήχανη συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, στη Νέα Υόρκη: