«Πληρωμένη απάντηση» στον Ντόναλντ Τραμπ από την Γκρέτα Τούνμπεργκ...

Την περιγραφή, που έκανε για εκείνη, με σαρκαστική διάθεση ο Αμερικανός πρόεδρος, αντέγραψε σαν μότο στο προφίλ της, στο Twitter, η έφηβη ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ,  απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην προσπάθεια του Αμερικανού προέδρου να την ειρωνευτεί.

“Ένα πολύ χαρούμενο νεαρό κορίτσι που προσβλέπει σε ένα λαμπρό και θαυμάσιο μέλλον”, γράφει στο νέο προφίλ της η 16χρονη, αντιγράφοντας την περιγραφή του Ντόναλντ Τραμπ για την ίδια.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ανάρτησε στο Twitter ένα απόσπασμα από την ομιλία της Τούνμπεργκ στη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα, στο οποίο η έφηβη από τη Σουηδία κατήγγειλε οργισμένη τους ηγέτες επειδή απέτυχαν να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή και κατέληγε με το ερώτημα: “Πώς τολμάτε;”.

Ο Τραμπ συνόδευσε το βίντεο με το σχόλιο “Δείχνει να είναι ένα πολύ χαρούμενο νεαρό κορίτσι, που προσβλέπει σε ένα λαμπρό και θαυμάσιο μέλλον. Πόσο ωραίο είναι να την βλέπεις!”.

Ο Τραμπ και η Τούνμπεργκ δεν έχουν συναντηθεί, αν και βρίσκονται και οι δύο στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Την Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος πέρασε δίπλα της και κατά τα φαινόμενα δεν την πρόσεξε, καθώς εκείνη την ώρα μιλούσε σε δημοσιογράφους, ενώ εκείνη του έριξε ένα γεμάτο νόημα βλέμμα.