Τρόμος πολλών ρίχτερ στην Αλβανία - Κατέρρευσαν κτίρια - Αισθητός ο σεισμός και στην Ελλάδα

Δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις ταρακούνησαν την γειτονική Αλβανία το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις ήταν 5,6 και 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών.

Όπως ανέφερε το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.Το επίκεντρο εντοπίζεται 34 χιλιόμετρα δυτικά από τα Τίρανα.

Και οι δύο  δονήσεις έγιναν αισθητές σε πολλές περιοχές της Αλβανίας αλλά και της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, έγινε αισθητός σε Κέρκυρα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη ακόμη και στη Λάρισα. Επίσης,«κουνήθηκαν»  τα Σκόπια αλλά και οι γειτονικές περιοχές της Ιταλίας.

Εντωμεταξύ, ο αριθμός των τραυματιών έχει φτάσει τους 105 ενώ στο χωριό Helmes κατέρρευσαν αρκετά σπίτια, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα που βρίσκεται στην Γερμανία καθοδόν για την σύνοδο του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη αναμένεται να επιστρέψει στην Αλβανία, αναφέρει ο τύπος.

Από το υπουργείο Εσωτερικών και τους δήμους δίνονται οδηγίες στους κατοίκους και τους ενημερώνουν για τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης και τους καλούν να παραμείνουν έξω από τα σπίτια.

Οι εικόνες και οι μαρτυρίες των ανθρώπων που ένιωσαν τον ισχυρότατο σεισμό είναι συγκλονιστικές. Όπως αναφέρουν  στο Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο οι πολίτες: «Ήταν πολύ τρομακτικό! Όχι μόνο η γη έτρεμε, αλλά οι τοίχοι ακούγονταν σαν να «σπάνε» και κομμάτια τους έπεφταν στο πάτωμα. Άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους. Είμαστε ακόμη έξω. Είναι η πρώτη φορά που τρόμαξα τόσο πολύ στην ζωή μου από έναν σεισμό».

Οι κάτοικοι των περιοχών που έγινε πολύ αισθητός ο σεισμός έχουν βγει έξω από τα σπίτια τους και έχουν συγκεντρωθεί σε ανοιχτούς χώρους.