Εφιαλτική προσομοίωση: Αν γινόταν ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος...

Δίνοντας στη δημοσιότητα ένα τετράλεπτο βίντεο με προσομοίωση ενός πολέμου μεταξύ Ουάσινγκτον- Μόσχας, επιστήμονες του Πρίνστον κατάφεραν να απεικονίσουν ένα καταστροφικό σενάριο με εκατομμύρια θύματα.

Την ώρα που στον Περσικό Κόλπο η κατάσταση παραμένει έκρυθμη μετά την επίθεση με drone στα μεγαλύτερα διυλιστήρια του κόσμου- στη Σαουδική Αραβία, Αμερικανοί επιστήμονες φέρνουν στο φως ένα εφιαλτικό σενάριο: σε περίπτωση που ΗΠΑ και Ρωσία επιδίδονταν σ’ ένα bras de fer κάνοντας επίδειξη το πυρηνικό τους οπλοστάσιο, μέσα σε λίγες ώρες θα είχαμε 34 εκατομμύρια νεκρούς. Επιπλέον, η Ευρώπη θα ήταν παρελθόν…

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», εάν ξεσπούσε πυρηνικός πόλεμος, συνολικά 90 εκατομμύρια άνθρωποι θα έβρισκαν τον θάνατο. Μόνο τις τρεις πρώτες ώρες, η Ευρώπη θα είχε καταστραφεί ολοσχερώς ενώ περίπου 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι, θα έβρισκαν τον θάνατο ή θα τραυματίζονταν.

Η προσομοίωση, που ονομάστηκε «Σχέδιο Α», καταρτίστηκε με βάση τον αριθμό των πυρηνικών όπλων που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Σύμφωνα με το καταστροφικό σενάριο των αμερικανών επιστημόνων, η Ρωσία είναι αυτή που ξεκινά τον πόλεμο.