Φόβοι για χιλιάδες νεκρούς στις Μπαχάμες- Ολέθριο το πέρασμα του Dorian

Στις πολιτείες Βόρεια και Νότια Καρολίνα, έφτασε ο τυφώνα Ντόριαν αφήνοντας πίσω του τριάντα νεκρούς και ισοπεδωμένες μεγάλες περιοχές στις Μπαχάμες. Οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες ενώ πλημμύρες, ανεμοστρόβιλοι και διακοπές ηλεκτροδότησης δοκιμάζουν τις αντοχές κατοίκων και διασωστών. 

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή τουρισμού της χώρας, ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ώρες, καθώς αποκαλύπτεται σε όλη την έκταση της η καταστροφή που προκάλεσε η μανία του Ντόριαν.

Το εφιαλτικό σκηνικό έρχεται να συμπληρώσει η δήλωση του υπουργού Υγείας της χώρας, Ντουέιν Σάντς, ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο προειδοποίησε τον κόσμο να είναι έτοιμος για το αδιανόητο σε ό,τι αφορά τον τραγικό απολογισμό των νεκρών.

Παράλληλα περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τις ελλείψεις που υπάρχουν, σημειώνοντας ότι σακούλες μεταφορές πτωμάτων, επιπλέον ιατροδικαστές και ψυγεία έχουν μεταφερθεί στις πληγείσες περιοχές.
Αποκάλυψε μάλιστα ότι 4 ιατροδικαστές έχουν φτάσει στο σημείο να ταριχεύουν πτώματα, καθώς δεν επαρκούν τα ψυγεία.

Ο Ντόριαν, ο ισχυρότερος τυφώνας που έπληξε ποτέ τις Μπαχάμες, ξερίζωσε στο πέρασμά του ολόκληρες γειτονιές, συνεχίζοντας να πλήττει ξανά και ξανά για μέρες τις ήδη κατεστραμμένες περιοχές.
Ο τυφώνας όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, πλησιάζει τις ΗΠΑ με ανέμους 160 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ, και το επίκεντρό του αναμένεται να περάσει πάνω από την ακτή της Βόρειας Καρολίνας απειλώντας και τμήματα της Βιρτζίνια.
Στην απειλούμενη περιοχή έχει κηρυχθεί έκτακτη ανάγκη, τα σχολεία έχουν κλείσει, τα καταφύγια είναι ανοιχτά για όποιον έχει ανάγκη.

«Ας μην υπάρχουν αυταπάτες επ’ αυτού, ο αριθμός των νεκρών θα είναι μεγαλύτερος. Σημαντικά μεγαλύτερος από τον μέχρι τώρα απολογισμό. Και είναι σημαντικό να ανασύρουμε τα πτώματα αυτών των ανθρώπων, ώστε να αντιληφθούμε πώς έχασαν τη ζωή τους. Φαίνεται σαν να χάνουμε τον χρόνο μας, ωστόσο δεν έχασαν όλοι οι άνθρωποι τη ζωή τους εξαιτίας του τυφώνα» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Η αμερικανική ακτοφυλακή κατάφερε να διασώσει 201 πολίτες την Πέμπτη, ενώ η έρευνα διάσωσης έχει επικεντρωθεί στα βόρεια νησιά των Μπαχαμών, καθώς διεθνείς ομάδες προσπαθούν να φτάσουν μέσω μικρών αεροσκαφών και ελικοπτέρων στο σημείο και να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν μείνει άστεγοι.