Γη και θάλασσα έγιναν ένα - Εικόνες αποκάλυψης από το πέρασμα του Dorian (video)

Χιλιάδες σπίτια έχουν καταστραφεί εντελώς, αυτοκίνητα έχουν βρεθεί αναποδογυρισμένα, ενώ σε ορισμένα σημεία, από την ποσότητα του νερού που έπεσε στην καταιγίδα, δε μπορεί να ξεχωρίσει κανείς αν βλέπει την θάλασσα ή την στεριά. Εικόνες απόλυτης καταστροφής, κατέγραψε κάμερα από ελικόπτερο που πέταξε πάνω από τα νησιά Αμπάκος στις Μπαχάμες, μετά το πέρασμα του τυφώνα Dorian.

Ο τυφώνας ήταν στη κατηγορία 5 όταν πέρασε από την χώρα της Καραϊβικής, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά του. Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του αρχιπελάγους της χώρας, Χιούμπερτ Μίνις, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους επτά. Ως τώρα είχαν επιβεβαιωθεί 5 θάνατοι και σήμερα τα ξημερώματα (για την Ελλάδα) ο κ. Μίνις ανέφερε πως υπάρχουν δύο ακόμη θύματα του τυφώνα, τονίζοντας ότι περιμένει να αυξηθεί εκ νέου ο αριθμός.

Οι πρώτες εικόνες από τις Μπαχάμες δείχνουν ξεκάθαρα το πόσο καταστροφικό ήταν το πέρασμά του. Ο τυφώνας που συνεχίζει στην κατηγορία 2, στον δρόμο του προς τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, σάρωσε τα πάντα, όπως φαίνεται από τα πλάνα του δικτύου BFMTV.