Ένας 8χρονος το πρώτο θύμα από το χτύπημα του τυφώνα Dorian στις Μπαχάμες - Video

Ολέθριο το πέρασμα του τυφώνα Dorian, που ξεκίνησε το καταστροφικό του έργο χτυπώντας τις Μπαχάμες και αφήνοντας πίσω του πλημμύρες, ερείπια, γκρεμισμένα σπίτια, απόγνωση, αλλά και θύματα.

Τα ΜΜΕ στις Μπαχάμες μεταδίδουν πως ήδη υπάρχει ένας νεκρός, καθώς σύμφωνα με την σπαρακτική μαρτυρία της Ingird McIntosh, ο εγγονός της μόλις 8 ετών έχασε την ζωή του από το πέρασμα του Dorian. Την θλιβερή είδηση μετέδωσε και η Guardian.

Ο τυφώνας Dorian που η ταχύτητα των ανέμων του, έφτασε τα 300 χιλιόμετρα την ώρα κατευθύνεται στις ακτές των ΗΠΑ με την Φλόριντα και τη Νότια Καρολίνα να είναι σε συναγερμό.

Το πρώτο θύμα 

Ένα αγόρι ηλικίας 8 ετών είναι το πρώτο θύμα του τυφώνα Dorian που σαρώνει τις Μπαχάμες και απειλεί ένα μεγάλο κομμάτι των δυτικών ακτών των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει η Guardian επικαλούμενη την ιστοσελίδα Eyewitness News την δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε η γιαγιά του μικρού αγοριού. Την ίδια ενημέρωσε η μητέρα του 8χρονου, που βρήκε το παιδί της νεκρό στα νησιά Αμπάκο, όπου διέμεναν, ενώ η γυναίκα είναι συντετριμμένη και σε απόγνωση, καθώς την ίδια ώρα αγνοείται και η αδελφή του!

«Παρακαλώ προσευχηθείτε για εμάς»

Ενδεικτική του πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στις Μπαχάμες είναι η ανάρτηση του πρωθυπουργού στο Instagram στην οποία  σημειώνει ότι «Αντιμετωπίζουμε έναν τυφώνα που δεν έχουμε ξαναδεί στις Μπαχάμες. Παρακαλώ προσευχηθείτε για εμάς».

Η πορεία του Dorian

O Dorian καλύπτει πέντε μίλια απόσταση την ώρα. Αυτό σημαίνει ότι σε ένα 24ωρο θα έχει καλύψει μία απόσταση 120 μιλίων προς τις ακτές των ΗΠΑ. Από σήμερα, ωστόσο, προβλέπεται ότι θα αρχίσει να εξασθενεί.

Για σήμερα Δευτέρα, προβλέπεται να πέσει σε κατηγορία 4. Ο τυφώνας δεν θα κατευθυνθεί, σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, προς την ενδοχώρα στη Φλόριντα, θα επηρεάσει ωστόσο, σε επίπεδο κατηγορίας 4, τις ακτές του Παλμ Μπιτς και του Μαϊάμι.

Το κύριο μέτωπο της καταιγίδας, όπως μεταδίδει ο Ελεύθερος Τύπος, θα παραμείνει στη θάλασσα και θα κατευθυνθεί την Τρίτη, εξασθενημένος σε επίπεδο 3, παράλληλα με τις ακτές της Μελβούρνης και του Ορλάντο.

Την Τετάρτη, θα συνεχίσει την πορεία του ως κατηγορία 3 προς το Τζάκσονβιλ και από την Πέμπτη, πέφτοντας σε κατηγορία 2, θα αρχίσει να επηρεάζει την Τζόρτζια. Την Παρασκευή θα έχει εξασθενήσει σε κατηγορία 1, ωστόσο θα πέσει πάνω στο ακρωτήριο Hatteras, στη Νότια Καρολίνα.

Δείτε το Video από το καταστροφικό πέρασμα, του Dorian στην περιοχή:

Η εξασθένηση σε κατηγορία 1 δεν σημαίνει ότι τα φαινόμενα θα είναι ήπια. Κάθε άλλο, καθώς προβλέπονται άνεμοι με ταχύτητες που θα αγγίζουν τα 100 μίλια την ώρα. Αυτό που περιμένουν οι μετεωρολόγοι, είναι ο τυφώνας να κινηθεί στη θάλασσα, ανοιχτά των ακτών, επηρεάζοντας τις παράκτιες περιοχές σε Φλόριντα, Τζόρτζια και Νότια Καρολίνα, με τα άκρα του.

Δείτε το Video:

Πτήση αεροσκάφους μέσα στον τυφώνα Dorian!

Την ίδια ώρα ένα βίντεο που δείχνει αεροσκάφος να έχει μπει στο «μάτι του τυφώνα», κάνει τον γύρο του διαδικτύου αφού πραγματικά κόβει την ανάσα.

Ο τυφώνας αναμένεται να πέσει στο επίπεδο 4 όταν φτάσει τις αμερικανικές ακτές, αλλά και πάλι αυτό τον κάνει εξίσου επικίνδυνο. Στη Φλόριντα μάλιστα έδωσαν και στοιχεία με τις ταχύτητες του ανέμου ανά ώρα, ώστε να γνωρίζει ο κόσμος την επικινδυνότητα.

Δείτε το Video:

Νεότερα για το φονικό πέρασμα του Dorian,  στις Μπαχάμες

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους -ανάμεσά τους κι ένα οκτάχρονο αγόρι- στα νησιά που κατέκλυσαν τεράστια κύματα και πλημμύρες λόγω του Dorian. Ένας τραγικός απολογισμός που δεν αποκλείεται να αυξηθεί καθώς συνεχίζεται η καταμέτρηση, ενώ τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

«Από όσες μαρτυρίες έχουν συγκεντρώσει ο τυφώνας προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στα νησιά Αμπάκο, έχουμε πληροφορίες για θύματα και πτώματα στα νερά», είπε ο υπουργός Εξωτερικών των Μπαχαμών Ντάρεν Χένφιλντ, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι τα τραγικά αυτά νέα, δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί καθώς τα νησιά παραμένουν αποκομμένα.