Δωρεά 5 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο για τον Αμαζόνιο

Η δράση του βραβευμένου με Oscar ηθοποιού Λεονάρντο Ντι Κάπριο, για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον, την οικολογία, την προστασία των ζώων και της φύσης και στην εξέλιξη της κλιματικής αλλαγής, είτε ατομικά είτε μέσα από τις οργανώσεις που έχει ιδρύσει, είναι γνωστή και πολυετής, καθώς είναι πραγματικά από τις ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένες οικολογικά προσωπικότητες.

Αποτέλεσμα εικόνας για Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Earth Alliance, Αμαζόνιος, Δωρεά, Πυρκαγιές

Ανάμεσα στις οργανώσεις που έχει ιδρύσει είναι και το Earth Alliance, μια ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στον τομέα της χλωρίδας, ενώ δραστήρια είναι και τα ιδρύματα του, καταπιάνονταν με τα επαπειλούμενα είδη και τον κόσμο της θάλασσας. Άλλωστε, πριν λίγες μόλις ημέρες, χαρακτηριστικό είναι ότι τον γύρο του κόσμου έκανε video, που είχε αναρτήσει και  από τον μολυσμένο από πλαστικά βυθό της Άνδρου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Earth Alliance, Αμαζόνιος, Δωρεά, Πυρκαγιές

Με την τραγωδία του Αμαζονίου σε εξέλιξη, το Earth Alliance, όπου ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι ένας από τους τρεις μετόχους, ανακοίνωσε τη δωρεά του σε οργανισμούς για την προστασία και διάσωση του Αμαζονίου. Μάλιστα, τρέχει και μια διαδικασία δωρεών, ώστε να αποτελέσουν μια ακόμα αξιόπιστη επιλογή για όσους θέλουν να συνεισφέρουν.

Αυτή τη στιγμή, εκτός από το Earth Alliance, υπάρχουν η WWF, το Amazon Watch και 3-4 ακόμα οργανώσεις που συγκεντρώνουν χρήματα για τον Αμαζόνιο, είτε για το κομμάτι της πρόληψης είτε του περιορισμού της ζημιάς από τις υπάρχουσες εστίας φωτιάς.

Υπενθυμίζεται ότι το φετινό καλοκαίρι οι εστίες έχουν ξεπεράσει τις 73.000, με τον Πρόεδρο της Βραζιλίας να διατείνεται πως οι φωτιές μπαίνουν από εχθρούς της κυβέρνησης για να τον κάνουν να φανεί λίγος. Αυτό είναι το νέο του επιχείρημα, γιατί πριν έλεγε ότι είναι φυσιολογικά όσα συμβαίνουν.

Την ίδια στιγμή, στον αντίποδα, εκεί όπου υπάρχει λογική και σύνεση, Βραζιλιάνοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι η μεγαλύτερη αιτία των πυρκαγιών είναι ο άνθρωπος.

Είναι άνθρωποι αυτοί που βάζουν τις φωτιές, με σκοπό να αποψιλωθεί το δάσος του Αμαζονίου και να γίνουν εκτροφές βοοειδών και καλλιέργεια σόγιας για την παρασκευή ζωοτροφών. Αυτά τα δύο είναι οι κυριότερες αιτίες για την φρικτή κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα.