Αθώος ο «κατηγορούμενος» - Δείτε τι ακριβώς συνέβη με... το πόδι του Τζόνσον πάνω στο τραπέζι

«Η διεθνής μας φήμη ως μια χώρα με τρόπους ανατρέπεται λίγο-λίγο από αυτόν τον κλόουν», έγραψε βουλευτής των Εργατικών, στο Twitter, ενώ δημοσιογράφος της Sun παρατήρησε ότι ο τρόπος που κάθεται ο Τζόνσον με τα πόδια ανοιχτά (manspreading) θα βγάλει κερδισμένο τον Μακρόν

Σφοδρά πυρά δέχεται τις τελευταίες ώρες ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας που τον απεικονίζει, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον γάλλο πρόεδρο, Μανουέλ Μακρόν, να έχει το πόδι πάνω στο τραπέζι.

Βρετανοί βουλευτές και δημοσιογράφοι έσπευσαν στα κοινωνικά δίκτυα για να σχολιάσουν την εικόνα του Τζόνσον που έκανε τον γύρο του κόσμου, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι ντρόπιασε -για μια ακόμα φορά- τη χώρα.

Οι φωτογραφίες δεν ήταν προϊόν μοντάζ, δεν ήταν παλιές, δεν υπήρχε καμία δικαιολογία γι’ αυτές και μέσα σε δευτερόλεπτα έγιναν πρωτοσέλιδο σε πολλά μέσα ενημέρωσης του πλανήτη: Ο ανάγωγος Τζόνσον έβαλε το πόδι του πάνω σε τραπεζάκι του Μεγάρου, έγραψαν οι δημοσιογράφοι και οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τον σταύρωσαν σε χρόνο dt.

Όμως αυτή τη φορά, έπεσαν όλοι έξω. Ο Μπόρις Τζόνσον δεν έκανε στον Μακρόν μια επίδειξη ανάγωγων τρόπων, αλλά αντίθετα προσπάθησε να τον ακολουθήσει στο χιούμορ του – μάλλον δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο.

Το βίντεο από το συγκεκριμένο ενσταντανέ της επίσκεψης Τζόνσον στα Ηλύσια έδωσε όλες τις απαντήσεις: Ο Μακρόν αστειεύεται στον Μπόρις Τζόνσον πως μπορεί να νιώσει άνετα, να βάλει και τα πόδια πάνω στο τραπέζι κι εκείνος… ακολουθεί την παραίνεση δημιουργώντας ένα φωτογραφικό καρέ που θα τον ακολουθεί για πάντα…