Γκάφα ή ηθελημένη πρόκληση από τον Μπόρις Τζόνσον; Με το πόδι στο τραπέζι απέναντι στον Μακρόν, για το Brexit!

 

Τις εντυπώσεις όμως έκλεψε μια διφορούμενη κίνηση του Μπορίς Τζόνσον στο τετ-α-τετ με τον Μακρόν κι ενώ οι κάμερες ήταν ακόμη μέσα στα Ηλύσια Πεδία.

Ο Τζόνσον εμφανίζεται να βάζει το πόδι του πάνω στο τραπέζι που βρισκόταν ανάμεσα στον ίδιο και τον Εμανουέλ Μακρόν!

 

Ο «Μπο-Τζο» δεν δίστασε να ανεβάσει το παπούτσι του πάνω σε ένα τραπεζάκι, ενώ μιλούσε με τον Εμμανουέλ Μακρόν χωρίς, μάλιστα, να ανησυχεί για την παρουσία των φωτογράφων τους οποίους, όπως φαίνεται στο επίμαχο καρέ, κοιτά κατάματα και σχεδόν προκλητικά.

johnson-sho1

Γάλλοι και Άγγλοι, παραδοσιακά δεν έχουν και τις πιο αγαθές σχέσεις και συχνά το Βρετανικό φλέγμα επιστρατεύεται να το υπογραμμίσει. Πληροφορίες θέλουν τον Εμμανουέλ Μακρόν, να αναφέρει στον Μπόρις Τζόνσον, ότι το εν λόγω τραπεζάκι, σε παλαιότερες εποχές χρησιμοποιούνταν ως υποπόδιο και ο Βρετανός πρωθυπουργός, αμέσως άδραξε την ευκαιρία να το δοκιμάσει. Ωστόσο οι εικόνες έκαναν άμεσα τον γύρο του κόσμου και οι απόψεις διίστανται, για το εάν επρόκειτο για γκάφα, ή ηθελημένη πρόκληση από την πλευρά του Μπόρις Τζόνσον.

johnson-sho2
johnson-sho3

Η φωτογραφία προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις Βρετανών χρηστών του Twitter που σχολίασαν ανάλογα την τόσο χαλαρή έως απαράδεκτη στάση του Βρετανού πολιτικού.