Πρίγκιπες σε πόλεμο: Δεν ήθελε για νύφη την Μέγκαν Μαρκλ ο Ουίλιαμ - Γιατί είχε επιφυλάξεις

Ένα νέο ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «William & Harry: Princes at War» κινεί το ενδιαφέρον των Βρετανών, που…πεθαίνουν να μαθαίνουν τα μυστικά που κρύβονται πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μπάκιγχαμ.

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ στο Channel 5, ήρθαν στο φως νέες πληροφορίες για την φημολογούμενη κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στα δύο αδέρφια.

Η νέα «είδηση» που έρχεται στο φως, θέλει τον πρίγκιπα  Ουίλιαμ να ήταν «επιφυλακτικός» σχετικά με τη σχέση του αδελφού του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Στο ντοκιμαντέρ, η δημοσιογράφος Κάρολ Μαλόουν αποκάλυψε ότι ο Ουίλιαμ μίλησε στον Χάρι σχετικά με την εκρηκτική σχέση του με την αμερικανίδα ηθοποιό, που οδήγησε στον αρραβώνα τους το 2017.

«Η μεγαλύτερη αιτία της λεγόμενης ρήξης τους ήταν γιατί ο Ουίλ προσπάθησε να προειδοποιήσει τον Χάρι, όταν συναντήθηκε με την Μέγκαν Μαρκλ να μην βιαστούν να προχωρήσουν τη σχέση τους. Την γνώριζε λιγότερο από έναν χρόνο όταν αρραβωνιάστηκαν», είπε η Μαλόουν στο Us Weekly. «Τον έβαλε κάτω και του είπε να προχωρήσει αργά, να μην τρέχει τόσο».

Ένας δεύτερος ειδικός για τα θέματα του βρετανικού θρόνου είπε ότι ο Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ «δεν είχαν προλάβει να γνωρίσουν την Μέγκαν Μαρκλ, γιατί ακόμα και ο Χάρι σχεδόν δεν την γνώριζε».

«Ξαναπαντρεμένη και μεγαλύτερη»

«Βεβαίως, είναι φυσικό ο Ουίλιαμ και η Κέιτ να σκέφτηκαν: «Ω, αυτή είναι ξαναπαντρεμένη, είναι μεγαλύτερη από τον Χάρι, ελπίζουμε να τον κάνει ευτυχισμένο». Οποιοσδήποτε θα το σκεφτόταν», ανέφερε από την πλευρά της η Ίνγκριντ Σούερντ εκδότρια του περιοδικού Majesty.

Η Μέγκαν Μαρκλ ήταν παντρεμένη με τον παραγωγό Τρέβορ Ένγκελσον από το 2011 έως το 2013.

«Μου είπαν από διάφορες πηγές ότι ο Χάρι ήταν επιθετικός», δήλωσε η Έμιλι Άντριους  από την Sun. «Είπε: «Προσπαθείτε να καταστρέψετε αυτή τη σχέση πριν ξεκινήσει»».

Η Μέγκαν Μαρκλ και ο Χάρι παντρεύτηκαν τον Μάιο του 2018.

Ανησυχεί η αγνόηση του πρωτοκόλλου

Επίσης, η αγνόηση του πρωτοκόλλου από τον  Χάρι και την Μέγκαν, μπορεί να “βλάψει” σοβαρά τον θεσμό της βασιλείας, πιστεύει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Σύμφωνα με τη Ingrid Seward ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ φοβάται ότι η περιφρόνηση του πρωτοκόλλου από τον Πρίγκιπα Χάρι και τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ είναι επιβλαβής για τον θεσμό της βασιλείας. Η ίδια αναφέρει:

«Πιστεύω ότι ο William ανησυχεί, γιατί βλέπει ότι ο τρόπος που επιλέγουν ο Harry και η Meghan να ενεργούν είναι επιβλαβής για τη μοναρχία συνολικά»

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσσεξ συχνά δέχονται έντονη κριτική για τις επιλογές τους, με πρόσφατο παράδειγμα την απόφαση τους να ταξιδέψουν στην Ισπανία και στην Γαλλία με ιδιωτικό τζετ, απόφαση που έρχεται σε αντίθεση με τις  περιβαλλοντικές ανησυχίες τους που επικοινωνούν και δημοσίως. Επιπλέον σκληρή κριτική ασκήθηκε στο ζευγάρι μετά την απόφαση τους να κρατήσουν μυστική τη βάφτιση του γιου τους Άρτσι, ενώ έντονα σχολιάστηκε και η guest συμμετοχή της Μέγκαν στο πρόσφατο τεύχος της βρετανικής Vogue.

Η Seward δήλωσε:

«Ό,τι έγινε δεν έγινε με πολύ βασιλικό τρόπο, ή με τον τρόπο που θα περιμέναμε. Όμως η δικαιολογία του Χάρι είναι ότι θέλει η ζωή του να είναι ιδιωτική. Ωστόσο, δεν μπορεί να είσαι ο 6ος στη σειρά διάδοχος του βρετανικού θρόνου και να λες ότι θες να έχεις πολύ ιδιωτική ζωή».

Το παλάτι δεν έχει δώσει κάποια επίσημη απάντηση αναφορικά με το σχετικό ντοκιμαντέρ και όσα αναφέρονται, ωστόσο οι φήμες ότι τα δυο αδέρφια βρίσκονται σε “κόντρα” υπάρχουν εδώ και καιρό.