« Η Γροιλανδία είναι ένα καλό ακίνητο»! - Επιβεβαιώνει ο Τραμπ ότι θέλει να την αγοράσει

«Λοιπόν η Γροιλανδία, δεν ξέρω, διέρρευσε κάπως, είναι κάτι που έχουμε συζητήσει», είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους, καθώς επέστρεφε στην Ουάσινγκτον από τις διακοπές του στο θέρετρό του στο Μπεντμίνστερ, σχολιάζοντας το δημοσίευμα της Wall Street Journal και επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών ότι θέλει να αγοράσει την Γροιλανδία για λογαριασμό των ΗΠΑ.

«Δεν είναι προτεραιότητά μας, αλλά μας ενδιαφέρει στρατηγικά η εξαγορά της από την Δανία, στην οποία άλλωστε κοστίζει πολλά χρήματα», δήλωσε επίσης

«Η Δανία φυσικά είναι η ιδιοκτήτρια. Είμαστε πολύ καλοί σύμμαχοι με την Δανία, προστατεύουμε την Δανία, όπως προστατεύουμε πολλά κράτη στον κόσμο. Κι έτσι η ιδέα προέκυψε και απάντησα, βεβαίως, στρατηγικά έχει ενδιαφέρον. Και θα μας ενδιέφερε», πρόσθεσε. 

Ο Τραμπ συνέχισε λέγοντας πως η Γροιλανδία «πληγώνει πολύ άσχημα την Δανία», καθώς, όπως ανέφερε ο ίδιος, «της κοστίζει 700 εκατομμύρια».
«Έτσι, την έχουν, αλλά με μεγάλο κόστος. Και στρατηγικά για τις ΗΠΑ, θα ήταν καλό», πρόσθεσε. 

Τον Σεπτέμβριο που ο Τραμπ έχει προγραμματίσει επίσημο ταξίδι στην Πολωνία, είναι πιθανό να επισκεφθεί και την Δανία, αλλά όπως τόνισε χθες, το ταξίδι «δεν θα έχει καμία σχέση με τον λόγο αυτό. Αλλά το κοιτάμε, δεν είναι όμως πρώτο στη λίστα».

«Στην ουσία πρόκειται για ένα μεγάλο ακίνητο. Αλλά θέλουμε λίγο να το συζητήσουμε μαζί τους», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Τραμπ.