«Γιατί χώρισα από τον μακελάρη» - Αποκαλύψεις από την πρώην κοπέλα του «σφαγέα» του Οχάιο

Άρχισε να φοβάται για το τι συμβαίνει στο μυαλό του, όταν το 2018 της έδειξε ένα βίντεο από ένοπλη επίθεση στο Πίτσμπουργκ και σε κουβέντα που έκαναν, έδειξε πως γνωρίζει τα πάντα για σχετικές ένοπλες επιθέσεις. Επίσης είχε και σκέψεις αυτοκτονίας. Μια φορά έβαλε μάλιστα τη κάννη ενός όπλου στο στόμα του, απειλώντας να αυτοκτονήσει, κάτι που μετά της έλεγε ότι το έκανε για πλάκα… Λίγο καιρό μετά της είπε πως ήταν διπολικός και ότι έπασχε από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.

Η 24χρονη Κέιτλιν Αντέλια Τζόνσον δήλωσε σε τοπική εφημερίδα του Οχάιο ότι έβγαινε με τον μακελάρη του Οχάιο Κόνορ Μπετς από τον περασμένο Μάρτιο ως τον Μάιο και πως τον άφησε γιατί διαπίστωσε πως είχε πολύ σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Αναφερόμενη στους λόγους που τον χώρισε, είπε πως είχε αρχίσει να λέει επίμονα πως θέλει να κάνει κακό σε ανθρώπους, τον περασμένο Απρίλιο, ενώ είχε κατηγορηθεί από συμμαθητές του για μια λίστα που είχε φτιάξει, με ανθρώπους που θέλει να βιάσει ή να σκοτώσει. Παράλληλα, ήθελε να δώσει μαζί της ένα γράμμα σε μια πρώην του και αυτό την εξόργισε, με αποτέλεσμα να τον χωρίσει, αφού δεν ήθελε να καταλήξει στο να είναι η «ψυχαναλύτρια» του. Στο γράμμα έγραφε: «Καλώς ήρθες στη γειτονιά. Δεν μπορείς να κρυφτείς από το παρελθόν σου. Ο γείτονάς σου».

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Μπετς, φέρεται να είχε εμμονή με «βίαιες ιδεολογίες», καθώς βρήκαν στοιχεία που κάνουν το σενάριο αρκετά πιθανό. Χωρίς να δοθούν παραπάνω στοιχεία, ο πράκτορας του FBI, Τοντ Γουίκερχαμ, είπε πως υπάρχουν στοιχεία που «αποδεικνύουν ότι ο ένοπλος δράστης διερευνούσε βίαιες ιδεολογίες», όμως ψάχνουν να βρουν αν αυτές τις ιδεολογίες τις ακολούθησε από μόνος του ή κάποιος άλλον τον ώθησε στο να φτάσει σε αυτήν την ένοπλη επίθεση.

Οι Αρχές ακόμη ερευνούν το αν κρύβεται κάποιος που τον βοήθησε ή τον ώθησε στο να πράξει με αυτόν τον τρόπο και να σκοτώσει εννέα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και την ίδια του την αδερφή.