Θρίλερ στο Βατικανό: Θαμμένη μαζί με πριγκίπισσες, ή με... γκάνγκστερ έφηβη, που αγνοείται επί 36 χρόνια; - Εικόνες

Ένα νέο κεφάλαιο του αινίγματος γύρω από την Εμμανουέλα Ορλάντι, την κόρη ενός υψηλόβαθμου στελέχους του Βατικανού που εξαφανίστηκε πριν από 36 χρόνια, άνοιξε ξανά στην παπική πόλη με την εξέταση δύο οστεοθηκών και την ελπίδα να βρεθούν απαντήσεις στο μυστήριο.

Τα οστά αφαιρέθηκαν από τις οστεοθήκες και αναλύονται τώρα επί τόπου από τον καθηγητή Τζοβάνι Αρκούντι (με ειδίκευση στην Ιατροδικαστική ο οποίος ορίστηκε από το Βατικανό) παρουσία ειδικού που ορίστηκε από την οικογένεια Ορλάντι, σύμφωνα με πρωτόκολλα αναγνωρισμένα διεθνώς, ανακοίνωσε η Αγία Έδρα.

Οι οστεοθήκες εντοπίστηκαν μέσα στο υπόγειο του Ποντιφικού Τευτονικού Κολεγίου του Βατικανού και αναμένεται να εξεταστούν αμέσως παρουσία ειδικών και εκπροσώπων της οικογένειας της Εμμανουέλα Ορλάντι.

Θρίλερ στο Βατικανό: Χιλιάδες ανθρώπινα οστά βρέθηκαν σε

Η ανακάλυψη συνιστά μια νέα εξέλιξη στην υπόθεση αυτή που τροφοδοτεί τις τελευταίες τρεις και πλέον δεκαετίες τις πλέον διαφορετικές μεταξύ τους εκδοχές, εμπλέκοντας μυστικές υπηρεσίες και οργανωμένο έγκλημα, ενώ οι συγγενείς της αγνοούμενης έφηβης, (η μητέρα της 88 ετών σήμερα διαμένει ακόμα στο Βατικανό), είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις έρευνες, έως την διαλεύκανση του μυστηρίου και τη δικαίωσή τους.

Αποτέλεσμα εικόνας για εμμανουελα ορλάντι

«Θέλουμε να αποκαλυφθεί η αλήθεια, και ακόμη κι αν κάθε φορά είναι σαν να ρίχνουμε αλάτι σε ανοιχτή πληγή, θα προχωράμε μπροστά και δεν θα τα παρατήσουμε», δήλωσε αυτή την εβδομάδα ο Πιέτρο Ορλάντι, ο αδελφός του εξαφανισμένου κοριτσιού.

Παρότι ο Ορλάντι κατηγορεί συχνά την Αγία Έδρα για “omerta” (όπως ονομάζεται ο νόμος της σιωπής στη μαφία), ο ίδιος εκτιμά ότι η Αγία Έδρα πάντα έδειχνε την αμεσότητά της προς την οικογένεια, και κυρίως προς την μητέρα του κοριτσιού, η οποία είναι 88 ετών και ζει στην Πόλη του Βατικανού.

Μήνυμα – γρίφος, λες και το συνέταξε ο Dan Brown: «Ψάξτε εκεί που δείχνει ο άγγελος» – Ένοχα μυστικά θαμμένα σε νεκροταφείο στο Βατικανό …

Το περασμένο καλοκαίρι, ο δικηγόρος των Ορλάντι είχε λάβει ένα μυστηριώδες ανώνυμο μήνυμα με τις λέξεις «Ψάξτε στο σημείο που δείχνει ο άγγελος». Το μήνυμα συνοδευόταν από τη φωτογραφία ενός τάφου με ένα γλυπτό αγγέλου, ο οποίος φαίνεται να ανήκει στο τευτονικό νεκροταφείο.

Τα οστά θα υποβληθούν τώρα σε τεστ DNA προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση των νεκρών. Εκπρόσωπος του Βατικανού δήλωσε ότι είναι αδύνατο να προβλεφθεί πόσο καιρό θα διαρκέσει η ανάλυση, ωστόσο, όπως επεσήμανε και ο αδελφός της Εμμανουέλα Ορλάντι, αν υπάρχουν «πρόσφατα οστά» ανάμεσα στα εύρηματα, «αυτό θα είναι πρόβλημα για το Βατικανό».

Σχετική εικόνα

Η αναζήτηση για την κόρη υπάλληλου του Βατικανού, που εξαφανίστηκε πριν από 36 χρόνια, ήταν γεμάτη με περίεργες ανατροπές. Η τελευταία από αυτές έλαβε χώρα στις 11 Ιουλίου, όταν μια ανώνυμη πληροφορία οδήγησε στην αναζήτηση δύο τάφων, στο Γερμανικό Νεκροταφείο, όπου πιστεύεται ότι θάφτηκαν δύο πριγκίπισσες του 19ου αιώνα.

Ωστόσο, οι τάφοι βρέθηκαν εντελώς άδειοι, χωρίς οστά – ούτε της Ορλάντι, ούτε των πριγκιπισσών.

Την περασμένη εβδομάδα, αξιωματούχοι του Βατικανού ανακοίνωσαν ότι τα αρχεία δείχνουν πως οι εργασίες που έγιναν στο νεκροταφείο στα τέλη του 19ου αιώνα και ξανά πάλι πριν από 60 χρόνια, θα μπορούσαν να έχουν οδηγήσει στη μετακίνηση των οστών των πριγκιπισσών στα οστεοφυλάκια, που βρίσκονται κάτω από την καταπακτή του Παπικού Τευτονικού Κολλεγίου, το οποίο στεγάζει το νεκροταφείο.

Ο καθηγητής ιατροδικαστικής Τζοβάνι Αρκούντι θα εξετάσει τα οστά που βρέθηκαν μέσα στα οστεοφυλάκια, μαζί με έναν ειδικό που ορίστηκε από την οικογένεια.

Αν τα οστά που βρέθηκαν ανήκουν στην Ορλάντι, τότε το κουβάρι αυτής της μπερδεμένης υπόθεσης, στην οποία περιπλέκονται και άλλοι παράγοντες όπως το οργανωμένο έγκλημα, θα αρχίσει να ξετυλίγεται.

Ετάφη δίπλα σε. πριγκίπισσες, ή σε… γκάγκστερ; Μια άλλη εκδοχή στο μυστήριο, από έναν εξορκιστή: «Απήγαγαν τη μαθήτρια για τα πάρτι σεξουαλικών οργίων του Βατικανού, την εκτέλεσαν και την έθαψαν»

«Το άτυχο κορίτσι που αγνοείται από το 1983 έχει θαφτεί μαζί με τον αιμοβόρο μαφιόζο ο οποίος απήγαγε τότε το κορίτσι για να το προσφέρει στα σεξ πάρτι του Βατικανού», ισχυρίζεται ο 85χρονος εξορκιστής Γκάμπριελ Αμορθ στην εφημερίδα La Stampa και βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι «πρόκειται για έγκλημα με σεξουαλικά κίνητρα».

Ο πατέρας Γκάμπριελ ο οποίος έχει κάνει μέχρι σήμερα 70.000 εξορκισμούς, την εποχή που εξαφανίστηκε η 15χρονη κόρη υψηλόβαθμου στελέχους του Βατικανού, ζούσε στη Ρώμη και είχε τις επαφές που προσδίδουν μεγάλη αξία στις σημερινές του δηλώσεις.

«Είμαι σίγουρος ότι η Εμμανουέλα μπλέχτηκε σε αυτό το αλισβερίσι (γκάνγκστερ και Βατικανού). Δεν πίστεψα ποτέ τη διεθνή θεωρία συνωμοσίας (ότι δηλαδή την απήγαγαν και την έβγαλαν στο εξωτερικό). Έχω κίνητρα να πιστεύω ότι η απαγωγή ήταν μια υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης η οποία κατέληξε σε φόνο και εξαφάνιση του πτώματος από τους ιερείς. Ανάμειξη έχουν μάλιστα διπλωμάτες από ξένη πρεσβεία στο Βατικανό», καταθέτει ο ιερέας κι προσθέτει πως υπάρχει ήδη στα χέρια των ντετέκτιβ κατάθεση του (αποθανόντα πλέον) αρχειοφύλακα του Βατικανού, Σιμεόνε Ντούκα, ότι του είχαν ζητήσει να προμηθεύει νεαρά κορίτσια για τα σεξ πάρτι…

Η Εμανουέλα Ορλάντι, στις 22 Ιουνίου 1983 έφυγε από το σπίτι με προορισμό το Ωδείο -το οποίο βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία του Sant’Apollinare- κι έκτοτε δεν την είδε ποτέ κανείς ενώ αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε ότι είδε την κοπέλα να μπαίνει σε μια πολυτελή πράσινη BMW…

Την προηγούμενη εβδομάδα η αστυνομία άνοιξε τον τάφο του περιβόητου γκάγκστερ Ενρίκο Ντε Πέντις στον περίβολο της Βασιλικής του Sant’Apollinare (κανείς ποτέ δεν εξήγησε για ποιο λόγο θάφτηκε αρχηγός μαφιόζικης συμμορίας στην εκκλησία που χρησιμοποιεί η γνωστή καθολική οργάνωση Opus Dei). Είχε προηγηθεί η κατάθεση της ερωμένης του γκάγκστερ, Σαμπρίνα Μινάρντι, κατά την οποία η λύση του μυστηρίου της απαγωγής βρίσκεται θαμμένο με τον Ντε Πέντις (εκτελέστηκε το ’90 σε ενέδρα συμμορίας).

Η αστυνομία αποκάλυψε ότι πράγματι στον τάφο (όπου είχε γραφτεί το όνομα του γκάγκστερ με διαμάντια) βρέθηκαν οστά τα οποία δεν ανήκαν στον Ντε Πέντις αλλά ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν πράγματι ανακάλυψαν τα απομεινάρια του πτώματος της Ορλάντι.