Με άνοιγμα των συνόρων της, στους μετανάστες, απειλεί την Ε.Ε., η Τουρκία

Με άνοιγμα των συνόρων της, για την ελεύθερη εισροή μεταναστών, απειλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση η Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι η Ευρώπη έχει αθετήσει τις υποσχέσεις της στο θέμα της μετανάστευσης.

Αυτή τη φορά, ήταν ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, που διαμαρτυρήθηκε για την τήρηση της Συμφωνίας του 2016 και απείλησε την Ευρώπη ότι η Άγκυρα θα ανοίξει τα σύνορα  της, στους μετανάστες.

Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του από τη Σμύρνη την Κυριακή, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε πως η Ευρώπη εγκατέλειψε την Τουρκία στο ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης. «Χτυπάνε με συγκατάβαση την πλάτη της Τουρκίας και της ασκούν κριτική από τις καρέκλες τους στο ευρωκοινοβούλιο, συμεπριφερόμενοι όπως οι αριστεροί προ τριών αιώνων».

«Αν η Τουρκία δεν αντιμετωπίσει το ζήτημα με αποφασιστικότητα, καμιά κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να αντέξει το κύμα (μετανάστευσης) για περισσότερους από έξι μήνες» είπε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού. Την ίδια ώρα, οι Βρυξέλλες παρατηρούν αύξηση των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο και εκφράζουν φόβους επανάληψης της κρίσης του 2015.

Όπως είπε ο κ. Σοϊλού, εκείνοι που θέλουν να μετατρέψουν την Τουρκία σε κέντρο παράτυπων μεταναστών θα πληρώσουν τελικά το τίμημα της αδιαφορίας τους. «Δεν είναι αρκετό να χτυπάνε συγκαταβατικά την Τουρκία στην πλάτη. Επικρίνουν την Τουρκία από τις θέσεις τους στο Ευρωκοινοβούλιο» είπε μεταξύ άλλων.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος