Οργίστηκε ο Ερντογάν, τα.. μάζεψε ο Τραμπ

Μετά την εκδήλωση «δυσφορίας» από τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, για την απόφαση των ΗΠΑ να αποκλειστεί η χώρα του από το πρόγραμμα των F-35 ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί τώρα να μαζέψει την κατάσταση.

Σύμφωνα με το CNN Turk, o εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν είπε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών, που είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, δεν θα μπορούσαν να παραμείνουν υγιείς με τέτοιες μονομερείς αποφάσεις.

Νωρίτερα ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει ότι η απόφαση της Τουρκίας «να αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 καθιστά αδύνατη τη συνεχιζόμενη εμπλοκή της στην παραγωγή των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35».

Απαντώντας, ωστόσο, ο Τραμπ,σε ερώτηση δημοσιογράφου, στο Οβάλ γραφείο, για κυρώσεις κατά της Άγκυρας είπε ότι πως προς το παρόν δεν εξετάζεται κάτι τέτοιο : « Όχι, δεν το εξετάζουμε αυτό αυτή τη στιγμή. Όχι», είπε ο αμερικανός Πρόεδρος.

Δεν έχει καταστεί σαφές πώς η αμερικανική κυβέρνηση θα αποφύγει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400, τις οποίες προβλέπει η αμερικανική νομοθεσία.