Η Μέρκελ... πήρε την καρέκλα της - Το τρέμουλο «έσπασε» το πρωτόκολλο

Μία ημέρα αφού εθεάθη να τρέμει για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων, ενώ στεκόταν για να υποδεχθεί τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας  η Μέρκελ  σήμερα έσπασε για πρώτη φορά το πρωτόκολλο υποδοχής ξένων ηγετών στην καγκελαρία.

Κατά την επίσημη υποδοχή  της νέας πρωθυπουργού της Δανίας η Μέρκελ και η Μέτε Φρέντρικσεν παρέμειναν καθιστές κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο γειτονικών χωρών. Οι δύο ηγέτιδες κάθισαν σε καθίσματα με λευκή επένδυση που είχαν τοποθετηθεί ειδικά για την περίσταση σε μια εξέδρα με κόκκινο χαλί.

Η καγκελάριος φορούσε λευκό σακάκι και μαύρο παντελόνι και κρατούσε τα χέρια σταυρωμένα μπροστά της, ενώ η Δανή πρωθυπουργός καθόταν δίπλα της σταυροπόδι. Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild η αλλαγή του πρωτοκόλλου έγινε κατόπιν αιτήματος της ίδιας της Μέρκελ. Μετά τη συνάντησή της χθες, Τετάρτη, με τον Φινλανδό πρωθυπουργό Άντι Ρίνε, η καγκελάριος είπε ότι «επεξεργάζεται» αυτά τα επεισόδια που πρωτοεμφανίσθηκαν στα μέσα Ιουνίου, όμως επέμεινε πως είναι καλά και πως «όπως ήρθε μια μέρα, έτσι και θα φύγει».