Ο ρόλος του σωματοφύλακα στην απόδραση της πριγκίπισσας από τον σεΐχη - Η Χάγια φοβόταν ότι θα βασανιστεί

Η πριγκίπισσα Χάγια, μία από τις έξι συζύγους του σεΐχη του Ντουμπάι, Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, έκανε δώρα στον σωματοφύλακά της, με τα άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας να μιλούν για «ακατάλληλη οικειότητα» μεταξύ των δυο τους,  .

Σύμφωνα με τους Times, φαίνεται πως ο σεΐχης του Ντουμπάι είχε αντιληφθεί αυτή την εγγύτητα, καθώς πριν από μία εβδομάδα είχε δημοσιευτεί ένα αραβικό ποίημα σε έναν λογαριασμό του Instagram προσκείμενο στον δισεκατομμυριούχο πρίγκιπα, που ανέφερε: «Εσύ προδότη, εσύ που πρόδωσες την πιο πολύτιμη εμπιστοσύνη και το παιχνίδι σου μόλις αποκαλύφθηκε».

Ο φόβος για αντίποινα ανάγκασε την πριγκίπισσα Χάγια να «δραπετεύσει» στο Λονδίνο με τα δυο της παιδιά.

Σύμφωνα με τους φίλους της, η 43χρονη γυναίκα έφυγε από το παλάτι, «φοβούμενη για την ζωή της» αφότου ο σεϊχης άρχισε να υποπτεύεται πως είχε σχέση με έναν σωματοφύλακα του Βρετανικού Στρατού. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι οι υποψίες του ήταν δικαιολογημένες.

Τα βασανιστήρια στην Λατίφα

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν πως η πριγκίπισσα Χάγια, κόρη του αποθανόντος βασιλιά της Ιορδανίας, έμαθε για τα βασανιστήρια του συζύγου της, Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, στην κόρη του πριγκίπισσα Λατίφα, η οποία είχε επιχειρήσει να διαφύγει από το Ντουμπάι πριν από μερικούς μήνες.

Ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχαν δώσει στην δημοσιότητα ένα βίντεο της πριγκίπισσας Λατίφα όπου ανέφερε ότι προσπάθησε να αποδράσει ξανά το 2002, αλλά κρατήθηκε και βασανίστηκε για περισσότερα από 3 χρόνια. Μάλιστα, το βίντεο θα δινόταν στην δημοσιότητα, εάν η πριγκίπισσα κινδύνευε ή ήταν νεκρή.

Λέγεται, λοιπόν, πως η πριγκίπισσα Χάγια «έμαθε επιτέλους την αλήθεια για το τι είχε κάνει ο σύζυγός της στην πριγκίπισσα Λατίφα και φοβόταν πως το ίδιο θα συνέβαινε και με την ίδια» ανέφερε ο ανταποκριτής του BBC, Φρανκ Γκάρντνερ.

Να σημειωθεί ότι τόσο ο σεϊχης όσο και η πριγκίπισσα Χάγια είναι φίλοι της βασίλισσας Ελισάβετ, εγείροντας φόβους πως μπορεί να την εμπλέξουν σε αυτό που θα μπορούσε να είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο χωρισμού στη Βρετανία.