Η εντυπωσιακή κατεδάφιση της φονικής γέφυρας στη Γένοβα με εκρηκτικά (video)

H κατάρρευσή της είχε στοιχίσει τη ζωή σε 43 ανθρώπους τον Αύγουστο του 2018. Σήμερα, οι δύο κύριοι πυλώνες αυτού που είχε απομείνει  από τη γέφυρα της Γένοβας  καταστράφηκαν σήμερα το πρωί με εκρηκτικά ώστε να επιτραπεί η ανέγερση μιας νέας δομής.

Τα εκρηκτικά πυροδοτήθηκαν στις 09:37 (τοπική ώρα, 10:37 ώρα Ελλάδας) και οι περίπου 4.500 τόνοι μπετόν και χάλυβα των δύο τεράστιων πυλώνων κατέρρευσαν μέσα σε επτά δευτερόλεπτα μέσα σ’ ένα σύννεφο σκόμης, μπροστά στα μάτια των πολυάριθμων Γενοβέζων που είχαν έρθει για να παρακολουθήσουν από απόσταση την κατεδάφιση.

Σχεδόν 4.000 κάτοικοι της περιοχής χρειάσθηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους εξαιτίας της κατεδάφισης, παρόλο που οι κάτοικοι πολυκατοικιών που βρίσκονται ακριβώς κάτω από τη γέφυρα είχαν ήδη αναγκασθεί να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους την ημέρα της τραγωδίας.

 

Η διάλυση της γέφυρας άρχισε τον Φεβρουάριο, με την αποσυναρμολόγηση διάφορων τμημάτων της ανάμεσα στους μικρότερους πυλώνες.

Μετά την κατεδάφιση των δύο μεγάλων πυλώνων, οι αξιωματούχοι αναμένονται στο λιμάνι της Γένοβας για να χαιρετίσουν την άφιξη με πλοίο από την περιφέρεια της Νάπολης ενός πρώτου στοιχείου της νέας γέφυρας, η ολοκλήρωση της οποίας προβλέπεται τον επόμενο χρόνο.

«Σήμερα δεν κατεδαφίζεται μόνο η παλιά γέφυρα, αλλά αρχίζει να υψώνεται και η καινούρια», δήλωσε ο Ματέο Σαλβίνι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί πως η νέα οδογέφυρα από χάλυβα και τσιμέντο, σχεδιασμένη από τον διάσημο ιταλό αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο, θα ανοίξει για την κυκλοφορία τον Απρίλιο 2020.