Αιχμάλωτος μιας αρκούδας επί ένα μήνα - Τον γλύτωσαν κυνηγοί που στην αρχή τον πέρασαν για μούμια

Εντοπίστηκε από μια ομάδα κυνηγών, όταν πέρασαν έξω από τη σπηλιά μιας αρκούδας και τα σκυλιά τους έτρεξαν μέσα, αρνούμενα να συνεχίσουν την πορεία τους.Αρχικά  νόμισαν ότι αυτό που αντικρίζουν είναι… μούμια  μέχρι που συνειδητοποίησαν ότι έχουν να κάνουν με έναν ζωντανό άνθρωπο.

Ο άνδρας που ονομάζεται Αλεξάντερ και βρέθηκε στην απομακρυσμένη περιοχή της Ρωσίας, Τούβα,  κοντά στα σύνορα με την Μογγολία, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, βρισκόταν περίπου ένα μήνα αιχμάλωτος της αρκούδας που τον είχε αφήσει στην σπηλιά με σκοπό να τον φάει αργότερα. Μάλιστα, όπως αναφέρουν,  θυμάται μόνο το μικρό του όνομα και όχι το επώνυμο ή την ηλικία του.

Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε, φαίνεται το σώμα του να είναι γεμάτο αίμα και βρωμιά,  , ενώ ίσα που μπορούσε να ανοίξει τα θαμπά μάτια του. Σύμφωνα με τους γιατρούς, έχει σπάσει τη σπονδυλική του στήλη ενώ μπορεί να κουνήσει τα χέρια του, να ανοίξει λίγο τα μάτια του και να μιλήσει, αλλά είναι γενικά εξαντλημένος.

Ο Αλεξάντερ είπε πως έπινε τα ούρα του για να μείνει στη ζωή, ενώ φοβόταν πως η αρκούδα μπορούσε να επιστρέψει ανά πάσα στιγμή για να τον αποτελειώσει. Σύμφωνα με τους γιατρούς από θαύμα δεν πέθανε και απορούν πώς κατάφερε να επιζήσει τόσο καιρό.

Χάρτης που δείχνει πού βρέθηκε ο άνδρας

 

Λέγεται πως οι καφέ αρκούδες συνήθως κρύβουν  τα ζώα που σκοτώνουν ή τα κουφάρια που βρίσκουν, περιμένοντας μερικές φορές για μέρες ή εβδομάδες μέχρι να ξαναεπιστρέψουν σε αυτά. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτό το κάνουν για να τα κρύψουν από άλλα πτωματοφάγα ζώα, ενώ το κρέας αποσυντίθεται και γίνεται πιο εύκολο για να το φάνε.