«Αναζητούσαν το αμερικανικό όνειρο» γράφει στους τίτλους του ο διεθνής Τύπος, και βρήκαν μαζί τραγικό θάνατο στις όχθες του ποταμού Ρίο Γκράντε.

Σύγκριση με τον Αϊλάν

Οι μεξικανικές εφημερίδες συγκρίνουν τη φωτογραφία του Ραμίρεζ και της κορούλας του με εκείνη του τρίχρονου Κούρδου Αϊλάν, το άψυχο κορμί του οποίου είχε ξεβραστεί σε παραλία της Κω.

Θα φανεί εάν θα έχει ανάλογη επίδραση στην έντονη συζήτηση που διεξάγεται τον τελευταίο καιρό στις ΗΠΑ για το θέμα της μετανάστευσης, γράφουν οι εφημερίδες.

Σύμφωνα με την Τζούλια λε Ντούκ, ρεπόρτερ της εφημερίδας La Jornada, ο Μαρτίνεζ έφτασε στο Ματαμόρος (μεξικάνικη πόλη κοντά στον ποταμό Ρίο Γκράντε) την Κυριακή, ελπίζοντας να αναζητήσει άσυλο με τη σύζυγό του, Βανέσα Αβαλος, και την κόρη τους, από τις αμερικανικές αρχές.

GRANDE_RIO

Συγκλονιστική περιγραφή: Πώς χάθηκαν…

Οταν συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε να πάρει και εβδομάδες μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία εξέτασης του αιτήματος, αποφάσισε ότι θα μπορούσε να κολυμπήσει και να περάσει το εμπόδιο του ποταμού, αναφέρει η Ντούκ, επικαλούμενη την κατάθεση της συζύγου του στην αστυνομία, η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο τραγικό συμβάν.

«Πέρασε πρώτος με τη μικρή κόρη του, την οποία άφησε στην αμερικανική όχθη. Στη συνέχεια, επέστρεψε για να πάρει τη γυναίκα του, αλλά το κορίτσι έπεσε στο νερό και τον ακολούθησε. Ο Μαρτίνεζ προσπάθησε να τη σώσει αλλά παρασύρθηκαν και οι δύο από το ρεύμα», είπε η Ντούκ.