Εκρέμ Ιμάμογλου: Ποιος είναι ο νέος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, που ταπείνωσε εκ νέου τον Ερντογάν

Εάν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν σκαρφιστεί κάτι άλλο, ώστε να αγνοήσει την απόφαση του λαού της Κωνσταντινούπολης,  ο Κεμαλιστής Εκρέμ Ιμάμογλου είναι ο νέος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης. Εκλεγμένος δις μάλιστα. Ποιος είναι όμως ο νεαρός πολιτικός, που ταπείνωσε τον παντοδύναμο και συνηθισμένο στις… νίκες Ερντογάν.

Γεννημένος το 1970 σε ένα χωριό της Τραπεζούντας, ο Ιμάμογλου παίζει τα social media στα δάχτυλα και φοράει συνήθως μαντήλι στο πέτο. Έχει τρία παιδιά και θαυμάζει απεριόριστα την εντυπωσιακή σύζυγό του, Ντιλέκ.

Με την όμορφη Ντιλέκ Ιμάμογλου, παντρεύτηκαν το 1995 και απέκτησαν δύο αγόρια και ένα κορίτσι.

Ο Ιμάμογλου σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, ενώ πήρε μάστερ στον κλάδο Ανθρώπινο Δυναμικό και Μάνατζμεντ.

Ο διοπτροφόρος πολιτικός άρχισε την καριέρα του σε μια οικογενειακή επιχείρηση κατασκευής και ανάθεσης έργων το 1992, έγινε πρόεδρος της εταιρείας αυτής, ενώ στα μαθητικά του χρόνια ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο και αργότερα έγινε μέλος του ΔΣ της Trabzonspor.

Το 2009 έγινε επικεφαλής του CHP στο Beylikdüzü της Κωνσταντινούπολης, όπου ζει από το 1991 και δήμαρχος του οποίου εξελέγη με 50,44% στις 30 Μαρτίου του 2014.

Επί δημαρχίας του, ανεγέρθη το μνημείο του Ραούφ Ντεκτάς στην πόλη με τον τουρκικό Τύπο αλλά και τον Ερντογάν να κάνουν λόγο για σκάνδαλο.

Μέρος του μνημείου του Ραούφ Ντενκτάς είναι και η υπογραφή κειμένων των συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου και γι αυτό το λόγο υπήρχε και προτομή του Μακαρίου.

«Σκάνδαλο» και «προδοσία» ήταν τα σχόλια του AKP αλλά και των τουρκικών ΜΜΕ με τον Ιμάμογλου να δηλώνει πως το μνημείο συμβολίζει την ανεξαρτησία της Κύπρου.