Συναγερμός μετά την πτώση ελικοπτέρου σε κτίριο στο Μανχάταν

Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία και την πυροσβεστική στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης μετά από πτώση ελικοπτέρου σε κτίριο στο κέντρο της πόλης.

Από τη συντριβή του ελικοπτέρου, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ο οποίος σύμφωνα με τους The New York Times είναι ο χειριστής του ελικοπτέρου, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για άλλους τραυματίες, σύμφωνα με τις Αρχές.

Σύμφωνα με το Associated Press το περιστατικό συνέβη περίπου στις 2 η ώρα χθες το μεσημέρι τοπική ώρα

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το ελικόπτερο συνετρίβη σε κτίριο στην 7η Λεωφόρο, στο κέντρο του Μανχάταν, ανάμεσα στην 51η και 52η Οδό.

Σύμφωνα με το CNBC, πρόκειται για ένα κτίριο 54 ορόφων, το Axa Equitable Center, όπου στεγάζονται γραφεία της BNP Paribas, της Citibank και της δικηγορικής εταιρείας Willkie Farr & Gallagher.

Το ελικόπτερο έκανε «βαριά» προσγείωση στην ταράτσα του κτιρίου, ανέφερε αξιωματικός της Πυροσβεστικής.


Οι άνθρωποι που βρισκόντουσαν στο κτίριο αναφέρουν ότι αισθάνθηκαν ότι το κτίριο «έτρεμε», ενώ οι αρχές απέκλεισαν την πρόσβαση στην περιοχή.

Από την πτώση του ελικοπτέρου προκλήθηκε πυρκαγιά, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Υόρκης.

«Ατύχημα»

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, η συντριβή του ελικοπτέρου ήταν ατύχημα και δεν φαίνεται να σχετίζεται με τρομοκρατία.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, που πουλούσε ομπρέλες στον δρόμο, είπε ότι άκουσε μια «βροντή» όταν κατέπεσε το ελικόπτερο στη στέγη. «Δεν το είδα, αλλά το ένιωσα. Καπνός υψωνόταν από την κορυφή του κτιρίου», πρόσθεσε.

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για τη συντριβή και παρακολουθεί την κατάσταση» είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Χόγκαν Γκίντλεϊ.