Ισόβια σε έναν από τους χειρότερους serial killers στην Γερμανία - Πώς δολοφόνησε τουλάχιστον 85 ανθρώπους

Γερμανικό δικαστήριο έκρινε σήμερα ένοχο για 85 φόνους τον 42χρονο Γερμανό νοσηλευτή Νιλς Χέγκελ, έναν από τους χειρότερους κατά συρροή δολοφόνους στην πρόσφατη ιστορία της χώρας, και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη, σε μία υπόθεση που είχε συγκλονίσει τη Γερμανία.

Η δίκη του Χέγκελ είχε ξεκινήσει στα τέλη Οκτωβρίου του 2018,  με στόχο να «διαλευκανθούν» οι φόνοι τουλάχιστον εκατό ασθενών σε δύο νοσοκομεία που εργάστηκε το διάστημα 2000-2005.

Το δικαστήριο του Όλντεμπουργκ έκρινε σήμερα πως ο Χέγκελ είναι ένοχος για τη δολοφονία 85 ασθενών, στους οποίους έκανε ένεση με θανατηφόρα φάρμακα.

 

Η αστυνομία υποπτεύεται πως έχει σκοτώσει έως και 200 ανθρώπους, σε υποθέσεις οι οποίες δεν μπορούν ωστόσο να διαλευκανθούν, κυρίως επειδή τα πτώματα μεγάλου αριθμού θυμάτων έχουν αποτεφρωθεί.

Επί πέντε χρόνια, πρώτα στο νοσοκομείο της Όλντενμπουργκ και στη συνέχεια σε αυτό της γειτονικής πόλης Ντέλμενχορστ, ο Χέγκελ έδινε σκόπιμα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, θανατηφόρες δόσεις φαρμάκων στους ασθενείς που φρόντιζε προκειμένου να τους προκαλέσει ανακοπή προτού προσπαθήσει να τους επαναφέρει στη ζωή, τις περισσότερες φορές μάταια.

Κίνητρά του: η επιθυμία του να κάνει επίδειξη στους συναδέλφους του δείχνοντας τις ικανότητές του στην ανάνηψη ασθενών και «η βαρεμάρα», όπως ανέφερε η εισαγγελία. Επέλεξε τυχαία τα θύματά του, τα οποία ήταν 34 με 96 ετών.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο  Χέγκελ δεν εξέφρασε  πραγματική μεταμέλεια. Σύμφωνα μάλιστα με τους συγκρατούμενούς του, μέσα στη φυλακή δήλωνε με ικανοποίηση ότι είναι ο μεγαλύτερος εγκληματίας της Γερμανίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ