Ολλανδία: Δεν ήταν ευθανασία, αλλά αυτοκτονία - Η 17χρονη Νόα, «έφυγε» οικειοθελώς από ασιτία...

Η έφηβη Νόα Ποτχόφεν, η οποία έπασχε από κατάθλιψη, καθώς είχε κατ’ επανάληψη βιαστεί σε παιδική ακόμα ηλικία, πέθανε επειδή σταμάτησε να τρέφεται και να πίνει νερό, όμως δεν της έγινε ευθανασία, όπως έγινε γνωστό σήμερα από κλινική της Ολλανδίας.

Η κλινική Λεφενσαϊντε Κλίνικ της Χάγης εξήγησε, πως επιθυμεί «να βάλει τέλος στις λανθασμένες πληροφορίες» για τον θάνατο της νεαρής και διευκρίνισε, ότι η έφηβη είχε αποπειραθεί πολλές φορές να αυτοκτονήσει τα τελευταία χρόνια.

Σε αντίθεση με όσα γράφτηκαν από πολλά μέσα ενημέρωσης, κυρίως στο εξωτερικό, δεν έγινε ευθανασία στη Νόα, τόνισε η κλινική, η οποία είχε αρνηθεί να την βοηθήσει να πεθάνει, όταν το είχε ζητήσει, πέρσι. «Δεν έγινε ευθανασία στη Νόα Ποτχόφεν. Για να βάλει τέλος στα βάσανά της, σταμάτησε να τρώει και να πίνει», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το ίδρυμα που ειδικεύεται στην ευθανασία.

Αποτέλεσμα εικόνας για Νόα Ποτχόφεν,

Η 17χρονη Νόα, η οποία πέρσι είχε γράψει ένα βιβλίο για τη μάχη που έδινε επί χρόνια με την ανορεξία, την κατάθλιψη και το μετατραυματικό στρες, άφησε την τελευταία της πνοή την Κυριακή. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε γράψει στον λογαριασμό της στο Instagram ότι «έχασε την όρεξη για ζωή».

Το Βέλγιο και η Ολλανδία έγιναν οι πρώτες χώρες που την ευθανασία το 2002 για ασθενείς στο τελευταίο στάδιο για τους οποίους δεν υπάρχουν πιθανότητες να βελτιωθεί η κατάστασή τους. Με βάση την ολλανδική νομοθεσία, τουλάχιστον δύο γιατροί πρέπει να πιστοποιήσουν ότι δεν υπάρχει καμία άλλη λογική λύση για τον ασθενή.

Η Νόα Ποτχόφεν έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης σε ηλικία 11 ετών. Τρία χρόνια αργότερα βιάστηκε δύο φορές. Είχε ανακοινώσει η ίδια ότι ήθελε να πεθάνει, όμως το μήνυμά της στο Instagram έχει πλέον διαγραφεί.

«Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα πεθάνω. Είναι η στιγμή που σταματώ να τρώω και να πίνω και μετά από πολλές συζητήσεις… αποφασίστηκε να με αφήσουν να φύγω επειδή η ζωή μου είναι αφόρητη», έγραφε, τονίζοντας μάλιστα με ευγνωμοσύνη, ότι η μητέρα της, ήταν πάντα δίπλα της, σε κάθε απόφασή της. Ακόμη και σε αυτήν την τελευταία…

Προτεινόμενα για εσάς