Μεγαλεία για τον Τραμπ στο Μπάκιγχαμ - Έλαμψε η Μελάνια (video)

Μαζί με 16 γαλαζοαίματους δείπνησε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που βρέθηκε χθες στο Μπάκιγχαμ με την Ιβάνα Τραμπ και τα 4 από τα 5 παιδιά του. Η υπερπολυτελής βραδιά ωστόσο «σημαδεύτηκε» από μια (πιθανή) παραβίαση του πρωτοκόλλου εκ μέρους του Αμερικανού προέδρου

Η Βασίλισσα επιφύλαξε την θερμότερη υποδοχή στον Αμερικανό πρόεδρο, τη σύζυγό του Μελάνια και τη συνοδεία τους, που έφτασαν εχθές στην χώρα της εν μέσω μιας έντονης πολιτικής κρίσης.

«Ατενίζοντας το μέλλον, είμαι αισιόδοξη ότι οι κοινές αξίες μας και τα κοινά συμφέροντά μας θα συνεχίσουν να μας ενώνουν», είπε προσφωνώντας τον Ντόναλντ Τραμπ η Ελισάβετ. «Απόψε γιορτάζουμε μια συμμαχία που βοήθησε να εγγυηθούμε την ασφάλεια και την ευημερία και των δύο λαών μας επί δεκαετίες και η οποία πιστεύω ότι θα διαρκέσει για πολλά χρόνια ακόμη», συμπλήρωσε.

Στο δείπνο, κατά το οποίο σερβιρίστηκε από 19 μπάτλερ  ψάρι, αρνί και τάρτα σαμπλέ φράουλας, έλαμψε για μία ακόμη φορά με την κομψή της εμφάνιση η Μελάνια Τραμπ, φορώντας μια εντυπωσιακή λευκή τουαλέτα Ντιόρ και μακριά γάντια.

Τα βρετανικά ΜΜΕ είναι ξετρελαμένα με την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, η οποία μέχρι στιγμής έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές για τις στιλιστικές της επιλογές κατά την επίσκεψή της στη Μεγάλη Βρετανία. Πιο επιφυλακτικά είναι τα μέσα με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος φέρεται να παραβίασε εχθές το πρωτόκολλο αγγίζοντας στην πλάτη τη Βασίλισσα Ελισάβετ, ένα faux pas που συζητιέται σήμερα έντονα στα δημοσιεύματα.

Η «απρέπεια» του Αμερικανού προέδρου συνέβη αμέσως μετά την  αντιφώνησή του, στην οποία αποκάλεσε τη Βασίλισσα Ελισάβετ «μια σπουδαία, σπουδαία γυναίκα». Στην ομιλία του ο πρόεδρος Τραμπ έπλεξε το εγκώμιο της βασίλισσας και μίλησε για τη συμβολή της κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Από τότε μέχρι σήμερα, η Μεγαλειότητά της αποτελεί σταθερό σύμβολο των ανεκτίμητων παραδόσεων αυτής της χώρας. Συμβολίζει το πνεύμα της αξιοπρέπειας, του καθήκοντος και του πατριωτισμού που πλημμυρίζει περήφανα κάθε βρετανική καρδιά. Εκ μέρος των Αμερικανών, θα ήθελα να κάνω μια πρόποση στην αιώνια φιλία που ενώνει τους λαούς μας, στην ζωτικότητα των εθνών μας και στην μακρόχρονη, αγαπητή και αξιοσημείωτη βασιλεία της Μεγαλειοτάτης», είπε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος.

Όταν όμως η Βασίλισσα σηκώθηκε κρατώντας στο χέρι το ποτήρι της για την πρόποση, ο πρόεδρος άπλωσε το αριστερό του χέρι και το έβαλε πίσω από τον δεξιό της ώμο, σαν να ήθελε να την… χτυπήσει φιλικά στην πλάτη ή να την ενθαρρύνει.

Δείτε το στιγμιότυπο

«Αν και το βασιλικό πρωτόκολλο δεν είναι τόσο αυστηρό όσο παλιά, θεωρείται πολύ μεγάλη απρέπεια να αγγίζει κανείς τη Μεγαλειοτάτη, ιδίως σε ένα τόσο επίσημο περιβάλλον. Η Βασίλισσα ωστόσο δεν αντέδρασε και συνέχισε να φέρεται σαν καλή οικοδέσποινα» αναφέρει η Daily Mail.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι δεν είναι σίγουρο πως το χέρι του Τραμπ ακούμπησε όντως τη βασίλισσα, αφού το μοναδικό πλάνο που έχουμε είναι από μπροστά.

Trump-el-2