Τραγωδία στον Δούναβη: Ανετράπη ποταμόπλοιο στην Βουδαπέστη - Επτά νεκροί και 21 αγνοούμενοι

Τουλάχιστον επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους εχθές το βράδυ όταν ένα ουγγρικό ποταμόπλοιο, που εκτελούσε την καθιερωμένη τουριστική εκδρομή για τον διάπλου του Δούναβη με δεκάδες επιβαίνοντες, συγκρούστηκε με άλλο πλεούμενο και ανετράπη στον Δούναβη, στην περιοχή του ιστορικού κέντρου της Βουδαπέστης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ποταμόπλοιο επέβαιναν 32 τουρίστες, κυρίως από τη Νότια Κορέα, και δύο μέλη του πληρώματος, ενώ το ατύχημα σημειώθηκε μπροστά στο ουγγρικό κοινοβούλιο περί τις 22:00 τοπική ώρα [23:00 ώρα Ελλάδας].

Βάσει του απολογισμού  μέχρι στιγμής, υπάρχουν ήδη επτά νεκροί (όλοι τους Νοτιοκορεάτες τουρίστες κατά το CNN), ενώ αγνοούνται άλλα 21 άτομα.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, επιβεβαίωσε, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, ότι  υπάρχουν τουλάχιστον 19 αγνοούμενοι Κορεάτες στα νερά του Δούναβη.

Επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη. Ωστόσο, την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ενδέχεται να δυσχεράνει η σφοδρή βροχόπτωση και το γεγονός ότι ο Δούναβης είναι φουσκωμένος με ισχυρά ρεύματα.

Πλάνα που μετέδωσαν ουγγρικά τηλεοπτικά δίκτυα εικονίζουν την μία όχθη του Δούναβη να έχει αποκλειστεί από την αστυνομία, στην Πέστη, ακριβώς απέναντι από το Κάστρο της Βούδας, που έχει ανακηρυχθεί μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την επιχείρηση διάσωσης των ουγγρικών αρχών…

danube1
danube2
danube4
danube5
danube7
danube8