Κυκλοφόρησαν τα νέα «φτιαγμένα για να αντέχουν» χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ - (Εικόνες & Video)

Στα ίδια χρώματα τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και των 200 ευρώ, (πράσινο 100ευρω, κίτρινο το 200ευρω) κυκλοφορούν σήμερα Τρίτη 28 Μαΐου 2019 και είναι μάλιστα τα τελευταία της σειράς «Ευρώπη» που τίθενται σε κυκλοφορία από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Τα νέα χαρτονομίσματα «είναι πιο συμπαγή και πιο βολικά στη χρήση, τα χρώματα τους είναι πιο φωτεινά και είναι ασφαλέστερα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Λορ Λελουέτ, ειδικός στην έκδοση χαρτονομισμάτων στην ΕΚΤ.

Εκ πρώτης όψεως, τα νέα χαρτονομίσματα δεν διαφέρουν πολύ από τα παλιά, εκτός από το μέγεθός τους. Ενώ έχουν το ίδιο μήκος με τα τωρινά, αλλά πλέον έχουν το ίδιο ύψος με το χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.

Τα χαρτονομίσματα των 50, 100 και 200 ευρώ με το ίδιο ύψος θα είναι πιο εύκολα στη χρήση και μπορούν να επεξεργαστούν πιο αποτελεσματικά από μηχανές, σύμφωνα με την ΕΚΤ.

Το μέγεθός τους θα είναι επίσης «καλύτερα προσαρμοσμένο σε πορτοφόλια» και θα έχουν «μεγαλύτερη διάρκεια ζωής» και μεγαλύτερη αντοχή στη φθορά. Θα είναι παράλληλα «εύκολο να ελεγχθούν και δύσκολο να παραχαρακτούν» σημείωσε ο Λελουέτ.

Τους προηγούμενους μήνες, η ΕΚΤ είχε βγάλει σειρά από οδηγίες και σε βίντεο για τα νέα χαρτονομίσματα.

Δείτε τα Video:


Προτεινόμενα για εσάς