Εξελίξεις στην πολύπαθη Βενεζουέλα: Πρόωρες εκλογές για την Εθνική Αντιπροσωπεία προτείνει ο Μαδούρο

Πρόωρες εκλογές για την ανάδειξη νέας Εθνικής Αντιπροσωπείας φέρεται να πρότεινε ο Νικολάς Μαδούρο, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Οι επόμενες εκλογές του κογκρέσου στην Βενεζουέλα είναι αυτή τη στιγμή προγραμματισμένες για τα τέλη του 2020, ωστόσο οι πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως το Reuters, αναφέρουν πως ο εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, προτείνει πρόωρες εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι η αντιπολίτευση της χώρας, υπό την ηγεσία του αυτοανακηρυχθέντα προσωρινού προέδρου, Χουάν Γκουάιδο, κέρδισε την πλειοψηφία της Εθνικής Αντιπροσωπείας στις εκλογές του 2015.

Η χώρα της Λατινικής Αμερικής βρίσκεται σε πολιτική κρίση από τον Ιανουάριο του 2019, όταν ο Γκουάιδο αυτοανακηρύχθηκε σε προσωρινό πρόεδρο, μία κίνηση η οποία έτυχε της άμεσης επιδοκιμασίας των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Βενεζουέλας έχει κατηγορήσει τον Γκουάιδο, ότι ενεργεί ως «μαριονέτα» των ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για ενορχήστρωση πραξικοπήματος εκ μέρους της Ουάσιγκτον.