Eurovision 2019: Σε καλές θέσεις εμφάνισης Ελλάδα και Κύπρος - Η σειρά εμφάνισης των χωρών, που προκρίθηκαν στον τελικό του Σαββάτου

Μια μέρα πριν από τον τελικό της Eurovision Ελλάδα και Κύπρος γνωρίζουν τη θέση στην οποία θα εμφανιστούν το βράδυ του Σαββάτου.

Μετά και την ανάδειξη των υπόλοιπων δέκα χωρών από τον χθεσινό Β΄ ημιτελικό, έγινε η κλήρωση και ήταν αρκετά καλή και για τις δύο χώρες.

Παρά το ότι τα στοιχήματα εμφανίζουν πλέον στην 14η θέση την Τάμτα και στη 15η την Κατερίνα Ντούσκα, η σειρά εμφάνισης προσφέρει ένα σημαντικό αβαντάζ. Είναι σαν να τρέχουν στον 3ο ή 7ο διάδρομο σε 200άρι. Όχι οι καλύτεροι δυνατοί, αλλά σίγουρα δεν δημιουργούν μικρό εμπόδιο.

Η Τάμτα, μετά την εναρκτήρια εμφάνιση στον Ά ημιτελικό, θα βγει να τραγουδήσει το Replay στη σκηνή του Τελ Αβίβ τρίτη από το τέλος, στη θέση 11. Η Ντούσκα είναι σε ακόμα καλύτερη μοίρα αφού θα ανέβει στη σκηνή στα μισά του διαγωνισμού, δηλαδή 13η.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών αποφασίστηκε με βάση το είδος της μουσικής, αν ένα τραγούδι εκτελείται από έναν τραγουδιστή ή γκρουπ, τη χρήση των σκηνικών, τον ρυθμό του τραγουδιού και διάφορες άλλες πτυχές του. Τόσο η Ελλάδα, όσο και η Κύπρος θα εμφανιστούν στο πρώτο μισό του διαγωνισμού.

Αναλυτικά η σειρά εμφάνισης των χωρών:

Μάλτα
Αλβανία
Τσεχία
Γερμανία
Ρωσία
Δανία
Άγιος Μαρίνος
Σκόπια
Σουηδία
Σλοβενία
Κύπρος
Ολλανδία
Ελλάδα
Ισραήλ
Νορβηγία
Ηνωμένο Βασίλειο
Ισλανδία
Εσθονία
Λευκορωσία
Αζερμπαϊτζάν
Γαλλία
Ιταλία
Σερβία
Ελβετία
Αυστραλία
Ισπανία