Προκαλεί σταθερά ο Ερντογάν: «Θα μπούμε στην Ε.Ε. Η Ευρώπη χρειάζεται την Τουρκία»

Και ενώ η  Ε.Ε. καταδικάζει τις πρακτικές της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ που με το «έτσι θέλω» ετοιμάζεται να διεξάγει έρευνες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν φαίνεται διατεθειμένος να κάνει πίσω ούτε ένα βήμα.

Την Πέμπτη ο Ερντογάν επανέλαβε πως η Τουρκία θα ενταχθεί πλήρως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις όποιες προσπάθειες για το αντίθετο.

Η Ε.Ε. χρειάζεται την Τουρκία περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται η Τουρκία την ΕΕ, τόνισε ο Ερντογάν.

Χωρίς την Τουρκία, δεν είναι δυνατό η Ε.Ε. να πολεμήσει με επιτυχία εναντίον των απειλών κατά των θεμελιωδών αξιών της, συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Η Τουρκία προχωρά στον δρόμο της επίμονα, παρά εκείνους που επιχειρούν να την αποκλείσουν από την ευρωπαϊκή οικογένεια» επισήμανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την Άγκυρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Τουρκία καταβάλλει προσπάθειες να γίνει πλήρες μέλος της Ε.Ε. τα τελευταία 60 χρόνια, προσθέτοντας ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να το πετύχει αυτό.

«Η ένταξη στην Ε.Ε. είναι σημαντική βάσει της εξίσωσης όπου και οι δύο πλευρές θα κερδίζουν. Κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει την Τουρκία να αποδεχθεί μια εξίσωση που θα είναι επιβλαβής» είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε ότι η Τουρκία συνεχίζει να προστατεύει τα ανατολικά και τα δυτικά σύνορά της, όχι μόνο για λόγους εθνικής ασφαλείας, αλλά επίσης για την ασφάλεια της Ευρώπης, αναφερόμενος στους 4 και πλέον εκατομμύρια πρόσφυγες που φιλοξενεί η Τουρκία.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς