Σε συναγερμό η Γαλλία: Ομηρία γυναικών σε κατάστημα στην Τουλούζη

Τέσσερις τουλάχιστον ομήρους γυναίκες, όλες κρατά ένοπλος μέσα σε κατάστημα στην Τουλούζη. Ο ένοπλος εισβολέας απείλησε μάλιστα να πυροβολήσει όμηρο εάν πλησίαζε η αστυνομία, ενώ παραμένει μυστήριο το γιατί έχει μία κάμερα μαζί του. Στο σημείο έσπευσε ειδικός διαπραγματευτής.

Το κατάστημα στο οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη η ομηρία, ένα κατάστημα καπνικών ειδών και Τύπου στο προάστιο Μπλανιάκ της Τουλούζης, βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο και τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώνουν, ότι και οι τέσσερις  όμηροι είναι γυναίκες.
toul
Ακόμη μετέδωσαν ότι ο ένοπλος έκανε απόπειρα ληστείας και αρχικά πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα όταν πλησίασαν οι αστυνομικοί. Μάλιστα, απείλησε να πυροβολήσει  όμηρο, εάν δεν ήραν τον αποκλεισμό της περιοχής.
france

Στο σημείο έχουν σπεύσει περιπολικά, ενώ έχει κληθεί και η ειδική ομάδα RAID.  Επίσης, στον τόπο της ομηρίας έχει σπεύσει και ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κριστόφ Καστανέρ.

Η αστυνομία προειδοποίησε τους κατοίκους της συνοικίας να παραμείνουν στα σπίτια τους και να κλείσουν τα καταστήματά τους.

«Μας ζητήθηκε να κλείσουμε και να μείνουμε μέσα», δήλωσε ένας επιχειρηματίας της περιοχής.

Μέχρι στιγμής τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ζητά να μεταβεί στο σημείο διαπραγματευτής, αίτημα που έγινε δεκτό.

Οι Αρχές δεν θεωρούν  – τουλάχιστον προς το παρόν- ότι η υπόθεση σχετίζεται με τρομοκρατία, ωστόσο, οι γαλλικές Le Parisien και Figaro, επικαλούμενες αστυνομικές πηγές, ανέφεραν ότι ο δράστης έφερε μαζί του μία κινητή κάμερα, την οποία έχουν χρησιμοποιήσει τρομοκράτες για να βιντεοσκοπήσουν τις επιθέσεις τους.