Βενεζουέλα: Δραματικές εξελίξεις -Τεθωρακισμένα πάνω σε διαδηλωτές (video) - Live εικόνα

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα,καθώς ο αυτοανακηρυχθείς ως πρόεδρος της χώραςΧουάν Γκουαϊδό κάλεσε σε στρατιωτική εξέγερση εναντίον του Νικολάς Μαδούρο. Από την πλευρά του ο Μαδούρο κάνει λόγο για πραξικόπημα.

Τα γεγονότα εξελίσσοντα ραγδαία καθώς δυνάμεις του στρατού, που υποστηρίζουν τον Χουάν Γκουαϊδό, έχουν βγει με τα όπλα στους δρόμους και συγκρούονται με δυνάμεις του στρατού που παραμένουν πιστές στην κυβέρνηση Μαδούρο.

Σοκ προκαλεί το βίντεο που δείχνει τη στιγμή που τεθωρακισμένο όχημα της εθνοφρουράς πέφτει  πάνω σε διαδηλωτές, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη στρατιωτική βάση στο Καράκας, όπου είχε εμφανιστεί νωρίτερα ο Γκουαϊδό.

Συγκεκριμένα, στον αυτοκινητόδρομο, απέναντι από τη βάση Λα Καρλότα, βρίσκονταν τρία τεθωρακισμένα οχήματα, απέναντι στους εκατοντάδες διαδηλωτές, και πίσω από τα οχήματα μια σειρά στρατιωτών. Ενα από τα οχήματα εκτόξευε νερό στους διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν γύρω του. Κάποια στιγμή, το τεθωρακισμένο επιτάχυνε και έπεσε πάνω σε διαδηλωτές. Αλλο όχημα φαίνεται ότι έπεσε απευθείας πάνω στους συγκεντρωμένους.

Δείτε το βίντεο


Από την άλλη, στρατιώτες που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση έχουν καταλάβει στρατηγικά σημεία στο Καράκας και κτίρια, ενώ συλλαμβάνουν τους υπεύθυνους των εγκαταστάσεων και τους απομακρύνουν από τα σημεία.

Ακολουθεί άλλο βίντεο από τη στιγμή που στρατιώτες του Γκουαϊδό καταλαμβάνουν τις δημόσιες δεξαμενές, συλλαμβάνοντας τους υπεύθυνους:

Παρακολουθείστε  live όλες τις εξελίξεις: