«Ορέστης»: Σκότωσε τα κοριτσάκια γιατί τον είδαν

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η Κύπρος αλλά και όλη Ευρώπη, τις απανωτές αποκαλύψεις για τη δράση τού κατά συρροή δολοφόνου «Ορέστη» που δεν δίστασε να αφαιρέσει τη ζωή από επτά άτομα – ανάμεσά τους και δύο παιδιά.

Ο 35χρονος  ίλαρχος, εντελώς κυνικά, αποκάλυψε στους αξιωματικούς της αστυνομίας ότι σκότωσε τα παιδιά γιατί τον είδαν. Το κοριτσάκι της γυναίκας από τη Ρουμανία τον είχε δει και έτσι, για να μην τον αναγνωρίσει στο μέλλον, του αφαίρεσε τη ζωή. «Δεν ήθελα να ρισκάρω αν αποκαλυφθεί το έγκλημά μου, να μπορεί να με αναγνωρίσει και να πει σε εσάς ποιος είμαι», έλεγε στους στους αστυνομικούς.

Το δεύτερο παιδάκι, είναι το κοριτσάκι της γυναίκας από τις Φιλιππίνες. Δεν τον είδε όταν μπήκε στο σπίτι της μητέρας του, ωστόσο επειδή έπρεπε να μεταφέρει το σώμα της γυναίκας σε βαλίτσες το σκότωσε και αυτό. «Δεν ήθελα να ρισκάρω να με δει», είπε ο ίδιος.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται στην Κύπρο αξιωματικοί από τη Σκόταλντ Γιαρντ μετά από αίτημα της κυπριακής αστυνομίας. Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί ειδικεύονται στη διαλεύκανση των κατά συρροή δολοφονιών και στην ανάκριση των ανθρώπων που έχουν κάνει τέτοια εγκλήματα. Δεν αποκλείεται να μιλήσουν και με τον ίδιο τον «Ορέστη».

Στο μεταξύ, μία σορός βρέθηκε λίγα λεπτά μετά τις δύο το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα στη βαλίτσα που ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη, στην περιοχή του Μιτσερού. Η βαλίτσα μπήκε σε ειδικό σάκο και αυτοψία κάνει ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους. Οπως διαπιστώθηκε περιείχε μία σορό, η οποία μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο.