Άκαρπες οι έρευνες για τη σορό της 6χρονης στην Κύπρο - Σε εφαρμογή το Plan B με τη χρήση σκάφανδρου τη Μεγάλη Τετάρτη

Χωρίς κανένα αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, οι έρευνες στη Λίμνη Μεμί στη Κύπρο για τον εντοπισμό της 6χρονης Sierra, κόρης της 38χρονης Marry Rose Tiburcio, τις οποίες ομολόγησε, ότι δολοφόνησε ο 35χρονος στρατιωτικός της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος κρατείται.

Στις έρευνες συμμετείχαν μέλη της ΕΜΑΚ με τη βοήθεια ναυαγοσωστικής λέμβου και ρομποτικής κάμερας. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, το έργο των Αρχών φαίνεται να δυσκολεύει το συστατικό που βρίσκεται εντός της λίμνης, το οποίο ονομάζεται καλαγκάθι και έχει παρόμοιες ιδιότητες με το Acid και εντοπίζεται σε μετάλλευμα.

Το συγκεκριμένο συστατικό έχει την ιδιότητα να διαλύει τα πάντα γι’ αυτό και μέχρι στιγμής φαίνεται πως δεν έχει εντοπιστεί κάτι μέσα στα νερά της λίμνης.

Σε δηλώσεις του ο Μάρκος Τράγκολας ανέφερε, ότι σε περίπτωση που δεν εντοπιστεί οτιδήποτε στη λίμνη με τη ρομποτική κάμερα, αύριο θα γίνουν έρευνες με άλλο μέσο, πιθανώς με τη χρησιμοποίηση σκαφάνδρου, δηλαδή στολή υποβρύχιας κατάδυσης, που δένεται με την επιφάνεια μέσω ομφάλιου λώρου.

Εν τω μεταξύ, οι έρευνες στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού επαναρχίζουν αύριο, καθώς επιδιορθώθηκε το πρόβλημα που προέκυψε χθες, όταν κρίθηκε απαραίτητη η προσωρινή αναστολή των ερευνών, λόγω κινδύνου κατάρρευσης του φρεατίου.

Στη σημερινή διαδικασία, εκτός από τους δύο ιατροδικαστές συμμετείχαν και ανθρωπολόγοι που επιθεώρησαν τη σορό.

Όσον αφορά τον ύποπτο τελεί υπό οκταήμερη και εξαήμερη κράτηση για τους δύο φόνους και αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο ύποπτος εξετάστηκε το πρωί απο ψυχίατρο, τα αποτελέσματα του οποίου θα διαβιβαστούν στους ανακριτές. Εκείνο που προέκυψε είναι πως ο 35χρονος είχε πλήρη συνείδηση των πράξεών του.

Πάντως ανακοίνωση για τα όσα συμβαίνουν γύρω από τον 35χρονο εξέδωσε ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού, ο οποίος αναφέρει ότι εκφράζει τη λύπη και συνάμα την απαρέσκεια του αναφορικά με τις αποτρόπαιες εγκληματικές πράξεις και έχουν να κάνουν με τους φόνους και τις εξαφανίσεις.

Για τον λόγο αυτό ο ΣΑΚΣ διόρισε Πειθαρχική Επιτροπή που θα εξετάσει εάν θα αποπέμψει από τις τάξεις του τον 35χρονο Αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς.

Tο «Σχέδιο Β» για τις έρευνες στη λίμνη του Ξυλιάτου

Υπενθυμίζεται ότιi μέλη των ΟΥΚ βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή και αξιολόγησαν την κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται ως αρκετά δύσκολη, λόγω της λάσπης και του μεγάλου βάθους της λίμνης που είναι περίπου 100 μέτρα.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, εντός του νερού υπάρχει καλαγκάθι, το οποίο περιέχει οξύ,  που έχει την ιδιότητα να λιώνει τα πάντα.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη περιοχή πριν μετατραπεί σε λίμνη το 2003, χρησιμοποιήθηκε για δεκαετίες ως τροφοδότης θειικού οξέος και λιπασμάτων το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Βασιλικό.

Πώς θα γίνει η χρήση του σκάφανδρου

Σε περίπτωση που και οι σημερινές έρευνες δεν φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, θα εγκαταλειφθεί η προσπάθεια με τη χρήση κάμερας και θα πιάσουν δουλειά οι δύτες  που με τη χρήση σκάφανδρου, θα εμπλακούν σε μια πολύ επικίνδυνη αποστολή για εντοπισμό του πτώματος της εξάχρονης.

Ο ειδικός εξοπλισμός του σκάφανδρου θα επιτρέψει δύτες να εξερευνήσουν εκ του σύνεγγυς τον βυθό της Λίμνης. Το σκάφανδρο θα επιτρέψει στον δύτη που θα κατέβει στον πυθμένα της Λίμνης να παραμείνει για αρκετή ώρα, ούτως ώστε να τον εξερευνήσει διεξοδικά.

Πότε παραδέχεται, πότε αρνείται ότι σκότωσε την 6χρονη Sierra

Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος ύποπτος για την υπόθεση, είχε υποδείξει τη λίμνη Μεμί, την περασμένη Παρασκευή, μετά την ομολογία του για το φόνο της Marry Rose, ως το χώρο που είχε πετάξει την εξάχρονη κόρη της Sierra.

Ο ύποπτος είχε μεταφερθεί στο σημείο και το πρωί της Κυριακής για νέες υποδείξεις, αναφορικά κυρίως με το σημείο όπου πέταξε το 6χρονο κοριτσάκι, προτού οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου, για το φόνο της Arian Palanas Lozano.

Πάντως ο 35χρονος παίζει με τα νεύρα των αρχών, καθώς ενίοτε δεν παραδέχεται ότι σκότωσε την εξάχρονη, αλλά ισχυρίζεται ότι το αγγελούδι είχε ήδη πεθάνει, προτού το πετάξει δεμένο με πέτρες στη λίμνη και υποστηρίει πως το παιδί, έπαθε αναρρόφηση και εξέπνευσε γιατί κατάπιε τον εμετό του.