Η τραγωδία ενός κροίσου - Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος που «έχασε» τρια από τα 4 παιδιά του στην Σρι Λάνκα

Οι οικογένεια των έξι απολάμβανε τις πασχαλινές διακοπές της στη Σρι Λάνκα μέχρι τη στιγμή που τους χτύπησε ανήκουστη τραγωδία.

Ο λόγος για τον Δανό κροίσο Πόβλενς Αλμα , που έχασε τα τρία από τα 4 παιδιά του στις προχθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Εκπρόσωπος του Πόβλενς  σε ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε  την είδηση, ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, δηλαδή για το πώς χάθηκαν τα τρία παιδιά σε ποια ακριβώς τρομοκρατική επίθεση και ποια ακριβώς παιδιά του ζευγαριού.

Η μεγαλύτερη κόρη του , τρεις ημέρες πριν την επίθεση είχε ποστάρει μια φωτό με τα τρία μικρά αδέλφια της μπροστά στην πισίνα στη Σρι Λάνκα.

Η τελευταία ανάρτηση της Αλμα με τα αδέλφια της, αδιανόητη τραγωδία στη Σρι Λάνκα
Τα τρία μικρότερα παιδιά του Πόβλενς τρεις ημέρας πριν την τραγωδία

Πώς ο Πόβλενς έγινε κροίσος

Ο κ. Χολτς Πόβλενς, 46 ετών, με συνολική περιουσία 5,4 δισ. λιρών. είναι ο διευθύνων σύμβουλος και μοναδικός ιδιοκτήτης της Bestseller, η οποία έχει κύκλο εργασιών περίπου 3 δισ. λιρών , ο μεγαλύτερος μέτοχος στο βρετανικό ηλεκτρονικό κατάστημα ρούχων Asos.com και ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος στη γερμανική εταιρεία Zalando.

Ο δισεκατομμυριούχος της Δανίας είναι επίσης μακράν ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γης στη Μεγάλη Βρετανία, ξεπερνώντας ακόμη και τον δούκα του Ατολ με 144.000 στρέμματα και τον πρίγκιπα της Ουαλίας με 130.000 στρέμματα.

Ο Πόβλενς διαθέτει 12 κτήματα, στα Highlands συμπεριλαμβανομένου του Glenfeshie στα Cairngorms (το οποίο αγόρασε το 2006), συνολικού εμβαδού άνω των 220.000 στρεμμάτων, μέσω της εταιρείας Wildland Ltd. Μεταξύ των ιδιοκτησιών του βρίσκονται τα Kinloch, Hope Ben Loyal κτήματα στο Σάδερλαντ, όπως και το κάστρο Aldourie κοντά στις παρυφές της λίμνης του Λοχ Νες.

Η οικογενειακή επιχείριση που έγινε κολοσσός

Ο Πόβλενς ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση σε ηλικία 28 ετών και η Bestseller αρχίζει να πουλά ρούχα 11 διαφορετικών brands, συμπεριλαμβανομένων των Jack & Jones, Only και της Vero Moda.

Οι εταιρείες του απασχολούν σήμερα 15.000 εργαζομένους και διαθέτουν μάρκες όπως το Jack & Jones και η Vero Moda.

Έχει επίσης το 30% της ASOS, μερίδιο στο ηλεκτρονικό κατάστημα Nemlig και στην εταιρεία πληρωμών Klarna.

Στα τέλη του 1998, ο Χολτς Πόβλσεν έζησε μια πολύ δύσκολη περίοδο καθώς επί ένα δεκάμηνο ένας εκβιαστής απειλούσε να σκοτώσει μέλη της οικογένειά του, αν δεν του κατέβαλε 1 εκατ.λίρες.

Το 2003 ένας φίλος της οικογένειας απήχθη στη Ινδία, όπου βρίσκονται τα εργοστάσια κατασκευής ρούχων του Πόβλσεν, από έναν ένοπλ, που πίστεψε ότι έχει στα χέρια του τον δισεκατομμυριούχο Δανό.

Η αδιανόητη τραγωδία

Η οικογένεια Χολτς Πόβλσεν, η οποία ζει μια πραγματικά αδιανόητη τραγωδία, ζει σε ένα πρώην βασιλικό παλάτι κοντά στο Ααρχους, στη δεύτερη πόλη της Δανίας. Τα τέσσερα παιδιά τους, τρία εκ των οποίων χάθηκαν στη Σρι Λάνκα, πήγαιναν σε δημόσια σχολεία.

Πόβλσεν και Ανν γνωρίστηκαν στη δουλειά καθώς η Ανν Στορμ Πέντερσεν εργάστηκε στις πωλήσεις της Bestseller. Σήμερα με αφορμή το ταξίδι στη Σρι Λάνκα περνούν μαζί τη δυσκολότερη δοκιμασία της ζωής τους.