Δωρεά "μαμούθ" από τον μεγιστάνα σύζυγο της Σάλμα Χάγιεκ για την Παναγία των Παρισίων - Το μήνυμα της Μεξικανής σταρ

Το ιλιγγιώδες ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων για τις εργασίες επισκευής και ανοικοδόμησης του ιστορικού ναού της Παναγίας των Παρισίων δεσμεύτηκε να δωρίσει ο δισεκατομμυριούχος Φρανσουά-Ανρί Πινό, σύζυγος της διάσημης Μεξικανής ηθοποιού Σάλμα Χάγιεκ.

Ο Γάλλος μεγιστάνας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Kering, στην ιδιοκτησία του οποίου συγκαταλέγονται διάφοροι οίκοι ενδυμάτων και αξεσουάρ πολυτελείας, όπως η Balenciaga, η Gucci και ο Yves Saint Laurent, προχωρά σε αυτήν την άκρως συγκινητική πράξη έπειτα και από τις δηλώσεις τους Εμανουέλ Μακρόν ότι η Notre-Dame θα ξαναχτιστεί. Συγκεκριμένα, ο Γάλλος Πρόεδρος δήλωσε ότι «αυτόν τον καθεδρικό θα τον ξαναχτίσουν όλοι μαζί οι Γάλλοι».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις Πινό, το ποσό που δωρίζει θα προέλθει από την επενδυτική εταιρεία Artemis που ανήκει στην οικογένειά του.

Πέραν της γενναιόδωρης πράξης, το ζεύγος θέλησε να σταθεί από νωρίς στο πλευρό των Γάλλων. Ειδικότερα, η Σάλμα Χάγιεκ, λάτρης του Παρισιού, προχώρησε σε μία ανάρτηση στο Instagram χθες, εκφράζοντας την βαθιά οδύνη της για την καταστροφή. Το μήνυμά της έκλεινε με τη φράση “Παρίσι σε λατρεύω”, συνοδεύοντάς το με την εικόνα της φλεγόμενης Παναγίας των Παρισίων.

 

Τον Ιανουάριο του 2012, η Σάλμα Χάγιεκ τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής, σε ειδική εκδήλωση μαζί τον σύζυγό της Φρανσουά Πινό.

Το ζεύγος παντρεύτηκε το 2009 και έχει αποκτήσει μαζί μία κόρη, την 11χρονη Βαλεντίνα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η 52χρονη σταρ είχε εκμυστηρευτεί σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό «Town & Country» ότι “Πολλοί άνθρωποι σοκαρίστηκαν που παντρεύτηκα αυτόν που παντρεύτηκα. Και μερικοί άνθρωποι είναι φοβισμένοι από μένα. Αλλά αυτός είναι ένας άλλος τρόπος να δείχνουν ρατσισμό. Δεν μπορούν να πιστέψουν ότι αυτή η Μεξικανή κατέληξε να έχει τη ζωή που έχει και νιώθουν άβολα γύρω μου”.

Όπως άλλωστε έχει τονίσει επαννειλημμένως, ο Πινό είναι “ο καλύτερος σύζυγος στον κόσμο”.