Παναγία των Παρισίων: Συγκινητικό σκίτσο του «άστεγου» Κουασιμόδου να κλαίει

Tο γύρο του διαδικτύου κάνει ένα συγκλονιστικό σκίτσο με τον Κουασιμόδο, ο οποίος κλαίει αγκαλιασμένος με την αγαπημένη του Παναγία των Παρισίων.

Το συγκινητικό έργο που αποτελεί έμπνευση γάλλου σκιτσογράφου τις τελευταίες ώρες έχει γίνει viral στα social media.

Ο ναός-σύμβολο της Γαλλίας που αποτελεί μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού, βρισκόταν εν μέσω ανακαίνισης, με σκαλωσιές σε τμήματά του, κι ορισμένα από τα περίφημα μπρούτζινα γλυπτά του είχαν αφαιρεθεί την περασμένη εβδομάδα για συντήρηση, οπότε και σώθηκαν…

Η Παναγία των Παρισίων, που άρχισε να οικοδομείται το 1163 και ολοκληρώθηκε περίπου έναν αιώνα αργότερα, θεωρείται υπόδειγμα της γαλλικής γοτθικής εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής.

Η οροφή του ναού, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας καταστράφηκε, ήταν ένα πραγματικό έργο τέχνης…

Ποιος είναι ο Κουσιμόδος

Ο Κουασιμόδος (από τα λατινικά: quasi modo) είναι ο κύριος πρωταγωνιστής του μυθιστορήματος «Η Παναγία των Παρισίων του Βίκτωρος Ουγκό».

Έχει παραμορφωμένο πρόσωπο και σώμα, αλλά και καμπούρα. Βρέφος ακόμη, βρέθηκε εγκαταλελειμμένος στα σκαλιά της Παναγίας των Παρισίων, από τον αρχιδιάκονο Κλαύδιο Φρολό, που τον υιοθέτησε και τον μεγάλωσε για να γίνει ο κωδωνοκρούστης της εκκλησίας.

Το πλήθος του Παρισιού τον έβλεπε σαν τέρας.

Ο Κουασιμόδος ερωτεύτηκε την τσιγγάνα Εσμεράλδα και προσπάθησε να τη σώσει, όταν εκείνη μπλέχτηκε άθελά της σε ένα φόνο.

Η ηρωική και αλτρουϊστική του συμπεριφορά απέναντι στα πολλά και σκοτεινά γεγονότα στη μοίρα της Εσμεράλδας δημιούργησαν ένα από τα πιο γνωστά αριστουργήματα του Ουγκό.