Στις φλόγες η Παναγία των Παρισίων -Τεράστια καταστροφή - Κατέρρευσε ήδη η οροφή του εμβληματικού καθεδρικού - (Video)

Συναγερμός, σοκ και θλίψη στην Γαλλική πρωτεύουσα, καθώς στις φλόγες έχει τυλιχθεί σήμερα Μεγάλη Δευτέρα για τους Καθολικούς, η Παναγία των Παρισίων. Η πυρκαγιά στον εμβληματικό καθεδρικό της πόλης του φωτός, όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική υπηρεσία. εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα.

Συγκεκριμένα η πυρκαγιά στον Καθεδρικό της Παναγιάς των Παρισίων, ξέσπασε γύρω στις 19.50 (ώρα Ελλάδας) και ενδεχομένως να συνδέεται με τις εργασίες συντήρησης που γίνονταν στο κτίριο. Το τηλεοπτικό κανάλι France 2 μετέδωσε ότι η αστυνομία την θεωρεί «ατύχημα» και είναι ευτυχής τουλάχιστον η συγκυρία, ότι ακριβώς λόγω των εργασιών ανακαίνισης στην εκκλησία, την περασμένη εβδομάδα απομακρύνθηκαν από τον χώρο τα ορειχάλκινα αγάλματα.

Αυτό προστάτευσε κάποια έργα τέχνης, αλλά ο ίδιος ο Καθεδρικός ένα αριστούργημα που διατηρήθηκε αναλλοίωτο από τον 12ο αιώνα, που χρονολογείται, είναι αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της ολοσχερούς καταστροφής.

Ήδη η οροφή, μαζί και το θρυλικό κωδωνοστάσιο, του μυθιστορηματικού Κουασιμόδου, έχει καταρρεύσει όπως δείχνει ανάρτηση στο Twitter video, που κατέγραψε την τραγική αυτή εξέλιξη για την τέχνη και την ιστορία.


Η επιχείρηση της πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη. Ένας εκπρόσωπος του δήμου ανέφερε μέσω του Twitter ότι η περιοχή εκκενώνεται

Ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού υψώνεται από το κτίριο, ενώ δυστυχώς οι φλόγες έφτασαν ως στη στέγη και φαίνονται ξεκάθαρα να ξεπηδούν από τα δύο κωδωνοστάσια, σε πλήθος φωτογραφιών και video που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Περίπου 13 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο τον εμβληματικό καθεδρικό ναό που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας για τους Καθολικούς που φέτος γιορτάζουν το Πάσχα στις 21 Απριλίου.