Νομιμότητα, μεταρρυθμίσεις και... δημοκρατία, απαιτούνται για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Σε μία περίοδο σταθερότητας, έχει εισέλθει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, η Τουρκία,  μετά τις τοπικές εκλογές της 31ης Μαρτίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να ανασταλεί η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε., καθώς απαιτείται ομοφωνία των κρατών-μελών.

«Η Τουρκία είναι μία υποψήφια προς ένταξη χώρα και θα συνεχίσουμε να καλλιεργούμε σχέσεις και να συνεργαζόμαστε», πρόσθεσε.

«Γνωρίζουμε τι χρειάζεται για να κρατήσουμε την πόρτα ανοιχτή… Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα σκουριάσουν οι μεντεσέδες κι ως μεντεσέδες στις σχέσεις της Ε.Ε. με την Τουρκία μπορούν να περιγραφούν οι μεταρρυθμίσεις, η τήρηση της νομιμότητας και η δημοκρατία», τόνισε ο κ. Σχοινάς.

Παράλληλα σχολίασε θετικά το πακέτο οικονομικών μεταρρυθμίσεων που ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ, τον ενεργειακό διάλογο υψηλού επιπέδου Ε.Ε.-Τουρκίας, αλλά και τη διμερή συμφωνία για το μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι η Ε.Ε. έκανε αυτό που της αναλογούσε για τους Σύρους στην Τουρκία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς