«Κανένας να μην κάνει εγωιστικές κινήσεις», προκαλεί ο Ακάρ: «Γαλάζια Πατρίδα» και απειλές για... αντίποινα!

Προειδοποίηση προς την Ελλάδα και στην Κύπρο έστειλε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος αφού μίλησε για Γαλάζια Πατρίδα , απείλησε με αντίποινα σε όσους απειλήσουν τα δικαιώματα της Τουρκίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ακαρ πιλότοι αποφοίτηση

«Στη Γαλάζια Πατρίδα συνεχίζεται η δράση μας σε επιχειρησιακό επίπεδο. Εμείς φυσικά είμαστε υπέρ της φιλίας, των σχέσεων καλής γειτονίας, υπέρ του διαλόγου και ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων.

Όμως κανένας μην επιχειρήσει να δοκιμάσει την αποφασιστικότητα και την θέληση μας να υπερασπιστούμε τα  δικαιώματα  μας που προκύπτουν απο την ιστορία, απο διεθνείς συνθήκες και διμερείς συμφωνίες.

Στο θέμα αυτό είμαστε αποφασιστικοί, έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας. Παρά την καλή θέληση μας θα κάνουμε οτιδήποτε είναι απαραίτητο οτιδήποτε χρειαστεί. Κανένας να μην έχει αμφιβολία» δήλωσε ο Ακάρ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ακαρ πιλότοι αποφοίτηση

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας στην ομιλία του στην τελετή αποφοίτησης Τούρκων πιλότων ανέφερε πως «τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν επαφές  ανάμεσα σε ομάδες εργασίας και θα προσπαθήσουμε για την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων Όμως κανένας μην κάνει εγωιστικές κινήσεις.

Μην τρέχει πίσω από προβοκάτσιες και προκλήσεις. Θέλω να ξέρουν όλοι πως αν γίνει οποιαδήποτε κίνηση δεν θα μείνει χωρίς απάντηση. Για την ειρήνη και τις σχέσεις καλής γειτονίας αυτό είναι σημαντικό».

Προτεινόμενα για εσάς