Ιορδανικά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν για τρίτη ημέρα επιδρομές εναντίον τζιχαντιστών

Για τρίτη ημέρα εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος η Ιορδανία, σε αντίποινα για την εκτέλεση από την οργάνωση ενός αιχμάλωτου Ιορδανού πιλότου.

«Μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας βομβάρδισαν βάσεις της τρομοκρατικής συμμορίας Ντάες», ανέφερε σε ένα σύντομο δελτίο ειδήσεων η κρατική τηλεόραση, χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους. Επιπλέον, ανέφερε πως ορισμένοι από τους στόχους βρίσκονταν στην πόλη Ράκα της Συρίας, όμως δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες.

Την ίδια ώρα οι υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών δυνάμεις εξαπέλυσαν 15 αεροπορικά πλήγματα εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και 11 στη Συρία, ανέφερε ο στρατός των ΗΠΑ, προσθέτοντας πως εννέα πλήγματα στη Συρία επικεντρώθηκαν γύρω από τη συνοριακή πόλη Κομπάνι η οποία ανακαταλήφθηκε από τους μαχητές τον περασμένο μήνα.

Στην Κομπάνι επλήγησαν επτά τακτικές μονάδες των μαχητών και καταστράφηκαν πέντε οχήματα και δύο περιοχές ανασυγκρότησης, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κοινή Δύναμη Ανάληψης Αποστολής.

Τα πλήγματα στο Ιράκ είχαν στόχο περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας, περιλαμβανομένης της Κάιμ, του Κιρκούκ, της Μαχμούρ, της Μοσούλης και της Ταλ Άφαρ, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Τα πλήγματα εξαπολύθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.