Η κρουαζιέρα του τρόμου δεν τελείωσε για όλους, ακόμη - Με αργούς ρυθμούς η διάσωση των επιβατών

«Ένα κύμα έσπασε μια πόρτα ακριβώς πίσω μας και αμέσως άρχισαν να μπαίνουν νερά. Είχαμε καθίσει για να γευματίσουμε όταν άρχισε το πλοίο να τραντάζεται. Νερό άρχισε να μπαίνει στο πλοίο. Επικράτησε χάος»… Τρομακτικές είναι οι περιγραφές  των επιβατών του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου Viking Sky που τις τελευταίες ώρες ζουν ένα θρίλερ στις δυτικές ακτές της Νορβηγίας.

Η ολονύχτια προσπάθεια διάσωσης των 1.300 ανθρώπων που βρίσκονται πάνω στο πλοίο, υπήρξε εξαιρετικά δύσκολη λόγω των θυελλωδών ανέμων, με συνέπεια να έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερα στην ξηρά μόλις 440 άτομα.

Ένας ένας οι επιβάτες επιβιβάζονται από το κατάστρωμα του πλοίου σε ελικόπτερα και μεταφέρονται σε ομάδες των 15-20 ανθρώπων σε ένα χωριό βόρεια της πόλης Μόλντε.

Η επιχείρηση θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με σύμμαχο ωστόσο τον καιρό, καθώς η καταιγίδα που έπληξε την περιοχή πέρασε και πλέον, με τη βοήθεια του φωτός, ο ρυθμός θα είναι αυξημένος και τα διασωστικά συνεργεία θα εργαστούν πιο εντατικά.

Τη στιγμή που παρουσιάστηκε το πρόβλημα με τις μηχανές του μεγάλου πλοίου, το οποίο έμεινε ακυβέρνητο σε απόσταση εξαιρετικά κοντινή στην ακτή, οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητες σχεδόν 70 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ τα κύματα ξεπερνούσαν τα οκτώ με εννιά μέτρα, καθιστώντας την κατάσταση για τους επιβάτες μέσα στο πλοίο, εξαιρετικά επικίνδυνη.

«Δεν έχω ξαναδεί τίποτα τόσο τρομακτικό. Άρχισα να προσεύχομαι, προσευχήθηκαν για την ασφάλεια όλων όσοι ήμασταν στο πλοίο» περιέγραψε από την πλευρά της μία επιβάτισσα, που έχει ήδη φθάσει στη στεριά, η Τζάνετ Τζέικομπ. «Το ταξίδι με το ελικόπτερο ήταν τρομακτικό. Οι άνεμοι, ήταν σαν ανεμοστρόβιλος», συμπλήρωσε.