Μια ιστορία συμπόνοιας, αλληλεγγύης, αλλά και εμπιστοσύνης, που συγκλονίζει στα Social Media...

Ένα πρωτοφανές περιστατικό που εκτυλίχθηκε στο Νιούκασλ της Μεγάλης Βρετανίας κάνει τον γύρο του διαδικτύου, καθώς η απόφαση ενός άντρα να δώσει την αναληπτική του κάρτα σε έναν άστεγο για να σηκώσει όσα χρήματα επιθυμούσε εκείνος, έχει γίνει παγκόσμιο viral.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Τζακ Φάντα, ένας εργάτης οικοδομής από την πόλη των ανθρακωρύχων έκανε το διάλειμμά του σε κατάστημα εστίασης κοντά στο κλαμπ όπου εργαζόταν.

Λίγο παραπέρα βρισκόταν μία παρέα νεαρών, οι οποίοι απολάμβαναν τα ποτά τους, όταν ένας άστεγος άντρας τους πλησίασε, ζητώντας τους παράλληλα χρήματα για να αγοράσει τρόφιμα.

Αρχικά, οι περισσότεροι από τους νεαρούς δίστασαν στη θέα του γενειοφόρου άστεγου, όμως όλα άλλαξαν άρδην όταν ένας από αυτούς, αφού έδωσε στον άστεγο την αναληπτική του κάρτα της τράπεζας και τον κωδικό PIN του, του είπε να σηκώσει όσα χρήματα ήθελε από κοντινό ΑΤΜ.

Ο Φάντα δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του βλέποντας τον άστεγο να απομακρύνεται με την κάρτα και το PIN του γενναιόδωρου νεαρού και άρχισε να καταγράφει το σκηνικό με το κινητό του τηλέφωνο. Όσα ακολούθησαν έκαναν την έκπληξή του ακόμη μεγαλύτερη.

Δείτε το Video:

 

Λίγα λεπτά αργότερα, ο άστεγος επέστρεψε στο σημείο όπου καθόταν η παρέα των νεαρών, έχοντας ανά χείρας ένα χαρτονόμισμα των 20 λιρών, αλλά και την απόδειξη της ανάληψης από το ΑΤΜ. Έδειξε το χαρτονόμισμα στον νεαρό κάτοχο της κάρτας, που του έδειξε όχι μόνο συμπόνια, αλλά το κυριότερο, εμπιστοσύνη, του παρέδωσε την κάρτα και την απόδειξη ανάληψης και υπολοίπου και του έσφιξε το χέρι, ευχαριστώντας τον, για την γενναιόδωρη πράξη του.

 

Όπως είναι φυσικό, το video και οι φωτογραφίες από το περιστατικό διαδόθηκαν με αστραπιαία ταχύτητα μέσω των social media, ενώ ο ίδιος ο Φάντα που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της απίστευτης ιστορίας, δήλωσε «υπερήφανος για το επίπεδο της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς στην πόλη του», άποψη με την οποία φάνηκε να συμφωνεί η πλειοψηφία των συγκινημένων, από το τόσο ανθρώπινο περιστατικό, χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

 

Πληροφορίες: dailymail.co.uk.

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς