Γελάει η Ιταλία - Έπαθε ανεμοβλογιά ενώ ετοιμαζόταν να απαγορεύσει τα εμβόλια

Φανατικός οπαδός του αντιεμβολιαστικού κινήματος και κυβερνήτης της ιταλικής επαρχίας Φρίουλι-Βενέτσια Τζούλια, νοσηλεύτηκε με συμπτώματα ανεμοβλογιάς.

Είναι ειρωνία της μοίρας το γεγονός ότι το ηγετικό στέλεχος της ακροδεξιάς Λέγκας, Μασιμιλιάνο Φέντριγκα, προσβλήθηκε από αυτή την ασθένεια αφού  αντιτάχθηκε σθεναρά  στην εισαγωγή του λεγόμενου νόμου Lorenzin, ο οποίος καθιστά υποχρεωτικό για τα παιδιά να εμβολιάζονται για ασθένειες όπως η ανεμοβλογιά, η ιλαρά, η παρωτίτιδα, η πολιομυελίτιδα και η ερυθρά, αναφέρει το Time

Σύμφωνα με όσα προβλέπει αυτός ο νόμος, οι γονείς θα πλήρωνουν έως και 560 δολλάρια πρόστιμο αν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς να τα έχουν εμβολιάσει.

Ο Φεντρίγκα ισχυριζόταν ότι οι γονείς δεν πρέπει να  “εξαναγκαστούν” για τον εμβολιασμό των παιδιών τους και υποστήριζε ότι το Δημοκρατικό κόμμα που ήταν μέλος της κυβέρνησης συνασπισμού , τότε που ψηφίστηκε ο νόμος ακολουθούσε “σταλινικές μεθόδους” για να τον επιβάλλει .

Μετά όμως από την “επίσκεψη της ανεμοβλογιάς” σε εκείνον, “άλλαξε γραμμή πλεύσεως” και σε ένα post στο Facebook, έγραψε ότι δεν είναι κατά του εμβολιασμού και ότι τα παδιά του εμβολιάζονται.

«Πάντα έλεγα ότι είμαι υπέρ των εμβολίων, αλλά για να επιτύχουμε το σωστό αποτέλεσμα είναι απαραίτητο να συμμαχήσουμε με τις οικογένειες όχι να τους επιβάλλουμε τον εμβολιασμό», έγραψε.

Όταν γνωστοποιήθηκε πως προσβλήθηκε από την ασθένεια, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκλήθηκε σάλος, αφού πρόσφατα ο Φέντριγκα είχε δηλώσει πως θα απαγορεύσει τους εμβολιασμούς για 12 ασθένειες, μεταξύ των οποίων ήταν και η ανεμοβλογιά…

«Είμαι καλά. Είμαι σπίτι και αναρρώνω. Σας ευχαριστώ» έγραψε στο Twitter, παραβλέποντας τα αιχμηρά και χιουμοριστικά σχόλια.

«Αν είχε εμβολιαστεί όντας ενήλικας, δεν θα κινδύνευε η υγεία του» δήλωσε ο μικροβιολόγος Ρομπέρτο Μπουριόνι.