«Ασεβείς προς τον λαό οι βουλευτές» λέει η Μέι και ζητά παράταση της διαδικασίας για το Brexit

Μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Τερέζα Μέι αποφάσισε να ζητήσει την παράταση της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας επιβεβαίωσε ότι έστειλε επιστολή στους Ευρωπαίους αξιωματούχους, στην οποία ζητά βραχυπρόθεσμη παράταση του Άρθρου 50, κατά την οποία σχεδιάζει να να φέρει στο τραπέζι μια τρίτη συμφωνία για ψήφιση.

Ακόμα τόνισε πως η αποδοχή αυτής της συμφωνίας είναι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσει η χώρα, αφού η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε το ενδεχόμενο διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος, καθώς και το σενάριο για «no-deal Brexit».

Σύμφωνα με την Μέι οι βουλευτές είναι «ασεβείς» προς το βρετανικό λαό αρνούμενοι να υπερψηφίσουν μια συμφωνία εξόδου. «Ο Βρετανικός λαός αξίζει περισσότερα από όσα του δίνει από το κοινοβούλιο», ισχυρίστηκε.

Επίσης προειδοποίησε ενάντια μιας επιπλέον παράτασης, κατά την οποία το κοινοβούλιο θα χρονοτριβούσε ξοδεύοντας «ατέλειωτες ώρες και ημέρες» για συζητήσεις αντί για να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα που υπάρχουν.

Τελική ημερομηνία, ωστόσο, όρισε τις 30 Ιουνίου, καθώς όπως δήλωσε η ίδια, «δεν είμαστε προετοιμασμένοι για περαιτέρω καθυστέρηση».