Φήμες για τη νοητική κατάσταση του Πούτιν υποβαθμίστηκαν από το αμερικάνικο Πεντάγωνο

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει κυκλοφορήσει στα Διεθνή Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, η είδηση πως ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ, μια μορφή αυτισμού.

Οι φήμες αυτές διέρρευσαν από το Αμερικάνικο Πεντάγωνο, και συγκεκριμένα από απόρρητη έκθεση, στην οποία υποστηρίζεται πως είχε συνταχθεί το 2008 και τα στοιχεία που παρουσιάζονται, έχουν προκύψει από μελέτες που έγιναν από στρατιωτικούς ειδικούς.

Οι ειδικοί που παρακαλουθούσαν τις εκφράσεις του προσώπου του Προέδρου σε διάφορα βίντεο, συμπέραναν ότι η νευρολογική ανάπτυξη του Πούτιν, “διαταράχθηκε” κατά την παιδική του ηλικία, έτσι που δίνει την εντύπωση μιας φυσικής ανισορροπίας και μιας δυσκολίας στο να σχετίζεται με άλλους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τη συγγραφέα της έκθεσης, Μπρέντα Κόνορς της Σχολής Πολέμου του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, “αυτό το σοβαρό πρόβλημα συμπεριφοράς προσδιορίστηκε από τους νευρολόγους ότι είναι το σύνδρομο Άσπεργκερ, μια μορφή αυτισμού που επηρεάζει όλες τις αποφάσεις του”.

Η Μ.Κόνορς, βέβαια, διευκρινίζει πως μια τέτοια διαπίστωση δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, αν δεν υπάρξει μελέτη της απεικόνισης του εγκεφάλου του Πούτιν.

Σύμφωνα με την έκθεση, το μονίμως σταθερό βλέμμα του Πούτιν είναι η ένδειξη μιας νευρολογικής ανεπάρκειας και μιας ανικανότητας να αντιλαμβάνεται τα εξωτερικά σημάδια, ενώ παρουσιάζει επίσης και μια “υπερευαισθησία”.

Το Πεντάγωνο υποβάθμισε τη σημασία αυτής της έκθεσης, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα USA Today, με δημοσίευμά της την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη έκθεση ουδέποτε έφτασε στο γραφείο του Υπουργού Άμυνας ή άλλων υψηλόβαθμων Αξιωματούχων.

Αξίζει να σημειωθεί πως επιστήμονες που ασχολούνται με τις εκφράσεις του προσώπου και του σώματος, υποστηρίζουν, πως το σταθερό βλέμμα του Ρώσου Προέδρου, οφείλεται στην στρατιωτική εκπαίδευση που έχει, κατά την οποία οι εκπαιδευόμενοι, μαθαίνουν να είναι ανέκφραστοι, ώστε να μην προδίδουν τις διαθέσεις τους κατά τη διάρκεια πολέμου.