Η Ουτρέχτη δέχεται επίθεση - Νέες αναφορές για πυροβολισμούς σε διάφορα σημεία της oλλανδικής πόλης

Νέα κρούσματα ένοπλων επιθέσεων, στην Ουτρέχτη της κεντρικής Ολλανδίας μετά την επίθεση ενόπλου σε τραμ με έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες, δείχνουν τους φόβους για νέο τρομοκρατικό χτύπημα, ειδικά από τη στιγμή της διαφυγής του δράστη να επιβεβαιώνονται.

Η πόλη έχει κηρυχτεί σε κατάσταση συναγερμού Level 5, ενώ για καθώς υπάρχουν φόβοι για περαιτέρω τρομοκρατικό χτύπημα, οι κάτοικοι έχουν λάβει επισήμανση, περί απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ενεργοποιήθηκε άμεσα από την πολιτεία αυτόματη υπηρεσία Alert, κάνοντας τα κινητά των περιοίκων να χτυπούν με ήχο σειρήνας, ενώ ακολούθως μία φωνή τους ενημέρωνε να μην βγουν, για κανέναν λόγο, έξω από τα σπίτια τους.

Ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ανακοίνωσε ότι υπάρχουν κι άλλες αναφορές για πυροβολισμούς σε διάφορα σημεία της Ολλανδικής πόλης, η οποία έχει τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού.

H ολλανδική αστυνομία είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα πως άνθρωποι πυροβολήθηκαν μέσα σε τραμ σήμερα στην Ουτρέχτη, στην κεντρική Ολλανδία, και πως η επίθεση μπορεί να είχε «τρομοκρατικά κίνητρα».

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε πως «ανησυχεί βαθιά» και πως η κυβέρνηση θα συνεδριάσει εκτάκτως σχετικά με το επεισόδιο. Το ολλανδικό ραδιόφωνο μετέδωσε πως τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί στην έδρα της κυβέρνησης στη Χάγη.

«Πυροβολισμοί ρίχθηκαν μέσα σ’ ένα τραμ και άνθρωποι τραυματίσθηκαν. Ελικόπτερα βρίσκονται επιτόπου και δεν έχουν γίνει συλλήψεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιούστ Λανσάγκε.

Η αστυνομία δεν ήταν αμέσως σε θέση να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες ούτε να δώσει πληροφορίες για την κατάσταση των τραυματιών.

Ο τοπικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός RTV Utrecht επικαλέσθηκε αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος είδε μια γυναίκα να κείτεται στο έδαφος. Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, μερικοί άνδρες απομακρύνθηκαν τρέχοντας από τη σκηνή.

Η αστυνομία της Ουτρέχτης ανακοίνωσε πως η Πλατεία 24ης Οκτωβρίου, στάση του τραμ έξω από το κέντρο της πόλης, αποκλείσθηκε ενώ επιτόπου βρίσκονται υπηρεσίες επείγουσας βοήθειας.

Φωτογραφίες: Μαρία Ηλιάκη – Ουτρέχτη

Προτεινόμενα για εσάς